Да, работодателите дават по-високи заплати, но с малки стъпки. например

...
Да, работодателите дават по-високи заплати, но с малки стъпки. например
Коментари Харесай

Умряхме! Шефът На Кнсб Ни Поля С Ледения Душ! Всичко Е Прах В Очите! За Ужас На Всички Ни Чака

" Да, работодателите дават по-високи заплати, само че с дребни стъпки. да вземем за пример - в бюджета за идната година бюджетът е по-социален, сигурно. Но е надалеч от това, което хората чакат с години. В момента приемането на 5-6-8% нарастване, което ще получат чиновниците, това не ги удовлетворява. Хората желаят най-малко 100 лв. върху заплатите си. Хора с по две образования висши по какъв начин да получат 45 лв. повече?! ", съобщи Димитров.

Той означи, че повече от половината от плануваните средства за следващата година ще отидат в образованието, към 150 милиона отиват в бранш " Сигурност ", а оставащите няма да стигнат за нищо.

" В бюджета се пишат едни милиони, само че парите за заплати се усилват с 3 милиона за Здравното министерство да вземем за пример, които ще стигнат за уравняване на минималната заплата в лечебните заведения... А няма да вземем за пример пари за " Борба с градушките ", няма нарастване за Стопанска академия - там 70% от работещи 1300 индивида са с минимална заплата, професори са с по 700 лв. заплата... ", разяснява още синдикалистът.

" Ние желаеме 530 лв. минимална работна заплата. Ако бизнесът не може да заплати тези заплати, което е под издръжката на живота, ние ще генерираме работещи небогати. Време разделно е пристигнало от дълго време. Ако предприемачи - като Кирил Домусчиев, желаят да изоставен страната, да напущат. Но какво да вършат хората тук? Айде да си кажем грозната истина - корупцията и битката със сивия бранш са съществени проблеми пред задграничните вложения ", съобщи Пламен Димитров.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР