Да прогнозираш цената на тока е като да прогнозираш валутния

...
Да прогнозираш цената на тока е като да прогнозираш валутния
Коментари Харесай

Да прогнозираш цената на тока е като да прогнозираш валутния курс.

Да прогнозираш цената на тока е като да прогнозираш валутния курс. Ако можеш да правиш това - ще си милионер за един ден. Това сподели икономист Любомир Дацов в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Той уточни, че нормално като причина за това се акцентират външни аргументи. „ Цените на силата полудяха, тъй като потреблението се усили, само че по едно и също време с това набъбна и политическото напрежение в света. Европа държи най-високите цени в региона на силата и отоплението като цяло в резултат на връзките с Русия ", разяснява той.

Според него елементарните хора в развитите страни имат същите проблеми, каквито имат и българите. „ Съотношението на цените и приходите е едно и също. В дъното сме на тази ранглиста в Европа, само че фамилиите на Стария континент имат същите проблеми ", уточни Дацов.

Инфлацията води след себе си редица рецесии и политиците би трябвало да подхождат с разсъдък към политиките и ограниченията за преодоляването й, акцентира икономистът. „ Това, което направиха при нас - отвориха кошницата и изсипаха средства като помощи, на никое място по света не работи. Онова, което е потвърдено, че работи, е, когато се опитваш да таргетираш и да подпомагаш извънредно нуждаещи се ", изясни специалистът.

Бюджетната политика е тази, която държи макроикономическата непоклатимост, през която може се реагира на инфлацията, съобщи Дацов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР