Да продължим да надграждаме нивото на съвместната българо-американска подготовка от

...
Да продължим да надграждаме нивото на съвместната българо-американска подготовка от
Коментари Харесай

Началникът на армията ни зове за надграждане на съвместната подготовка със САЩ

" Да продължим да надграждаме равнището на взаимната българо-американска подготовка от настоящето взвод/рота до батальон, а за компютърно подпомаганите учения - до батальон/бригада, за повишение на оперативната съгласуемост ".

Това е настоял началникът на защитата ген. Андрей Боцев при срещата си с командващия на Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа генерал-лейтенант Кристофър Каволи.

В диалога са били разисквани въпроси, свързани с развиването на българските въоръжени сили и имащи отношение към продължаващото съдействие сред двете страни.

Началникът на защитата се спрял на напъните на политическото и военното управление на Министерството на защитата за решение на поставените задания по гарантиране на националната и съюзна сигурност.

Началникът на защитата показал, че по повод модернизацията на българските въоръжени сили, напъните са ориентирани към предпочитано осъществяване на главните планове на трите типа въоръжени сили.

Ген. Боцев срещнал госта си с взетото по-рано този месец решение от държавното управление за започване на стратегически обзор на системата за отбрана на националната сигурност и стратегически обзор на защитата.

Традиционно положителното съдействие сред Сухопътните войски на Съединени американски щати и на Република България също било очебийно в границите на извършената среща.

Посочена като най-очевидния триумф, реализиран при взаимоотношението в процеса на използване на Споразумението сред държавните управления на България и Съединени американски щати за съдействие в региона на защитата, бе построената база на образователен полигон " Ново село ", която разполага с отлични условия за настаняване на провеждащите подготовка военни формирования.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР