Да, присъствам в управата на частно дружество незаконно. Така на

...
Да, присъствам в управата на частно дружество незаконно. Така на
Коментари Харесай

Зам.-министърът на земеделието призна: Да, шеф в частна фирма съм

Да, участвам в управата на частно сдружение нелегално. Така на процедура зам.-министърът на земеделието Иван Христанов разяснява инспекцията, инициирана от КПКОНПИ за спор на ползи за това, че към момента е началник на комерсиална компания, макар че заема висша държавна служба. Преди няколко дни от антикорупционната комисия обясниха, че той въобще не е подавал заявление за смяна на събитията и такава не е вписана в Търговския указател.

Днес пред " Евроком " Христанов съобщи:

" Аз съм към момента в управата на частно сдружение, само че аз съм подал заявление да бъда изключен от тази администрация. Законът вменява това мое обвързване. Оттам нататък това, че някой е решил да ме бави, е различен въпрос. Това си го представям като проведена медийна офанзива за да бъда опетнен ", разяснява зам.-министърът.

А във връзка напрежението сред БАБХ и частната лаборатория за ревизия на зарзавата на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, вицето на министър Иван Иванов разяснява:

" Докато има работа на съответни органи не можем да приказваме всичко. Ако имаше олигарх, да излязат и да го кажат. Ние обясняваме, че всички спекулации и хрумвания, които се изхвърлят в общественото пространство, било то от купени медии, те са безусловно несъстоятелни. Нито аз, нито проф. Даскалов, нито министър Василев са прибирали някакви компании. Изкарваше се някакъв Маджо, аз този човек не го знам ".

Съдебната власт към този момент работи по изсветляване на случая кой е някогашният народен представител, предложил рушвет на шефа на БАБХ, удостовери още той.

Подкупът, който е бил препоръчан на шефа на БАБХ проф. Христо Даскалов, е от изненадващо лице – човек, който е почитан, някогашен народен представител. От септември-октомври отново се готви да стане народен представител. Не мога да кажа името, тъй като ДАНС работят по случая. Това пък разкри депутатът от ПГ на „ Продължаваме промяната “ Росен Костурков. Той заяви и за ново предложение за рушвет.

„ Новото е за 6 милиона на година, предходното беше за 100 000 лева Легалният бизнес е от порядъка на 10 млн. лева на година. Всеки може да сметне “, разяснява Костурков и изрази съмнения, че задачата евентуално е да се прикрие контрабанда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР