Да пренесеш миналото през съвременността и да го съхраниш за

...
Да пренесеш миналото през съвременността и да го съхраниш за
Коментари Харесай

Етъра разкрива един позабравен и много вълнуващ свят пред малчуганите

Да пренесеш предишното през съвременността и да го съхраниш за съвремието - това е задачата на Етнографския музей навън " Етъра ". През цялото лято той ще посреща децата с вълнуващи занимания. Посещавайки " Етъра " се откъсваме от съвременността, с цел да се потомим във възрожденската архитектура, националните кулинарни специалитети и да се докоснем до бита на старите българите. В занаятчийските работилници майсторите създават от ранни зори своите произведения и нямат нищо срещу да споделят своите секрети с всеки ученолюбив клиент...

Детският възпитател на музея Любомира Иванова описа в детайли пред Радио София за летните занимания за децата в духа и времето на старите майстори и занаяти. Децата могат да научат най-разнообразни неща под формата на игри в Детския център в интервала от април до октомври. Там те могат сами да си създадат фигурки от глина и по-късно да ги оцветят или да тъкат на дребни дървени станове. По-малките пък могат да играят на продавачи и купувачи в остарял пазар, наименуван " Който схваща, тук се стопира ". Друга опция за малчуганите е да се научат да отпечатват фигурки върху плат по остаряла технология.

Караоке с български национални песни пък оферират в център " Българка ", който се намира до основния вход на музея. Там децата могат да редят пъзели или да създават приложения с естествени материали. Етнографският музей навън " Етъра " провежда и Национален конкурс за детска рисунка " Силата на водата ".

Любомира Иванова означи, че следва самодейността " Следкарнавална виканица " на 20 май, незабавно след карнавала в Габрово. Тогава в музея ще гостува Старозагорският куклен спектакъл, който ще показа на няколко пъти денем уместно произведение.
На Еньовден посетителите на " Етъра " ще могат да дегустират билкови артикули, храни от разнообразни области на България, игри за децата, свързани с билките, както и плетене на еньовски венци и китки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР