Да отвори свое заведение с висококачествена храна, кафе, вино и

...
Да отвори свое заведение с висококачествена храна, кафе, вино и
Коментари Харесай

Красимир 6 години се блъска на гурбет в Англия, спечели пари и сбъдна мечтата си във Велико Търново

Да отвори свое заведение с висококачествена храна, кафе, вино и бира, които до този миг не се оферират в остарялата столица, била фантазията на съобразителния търновец Красимир Пренгов. Младият мъж обаче не се задоволил с това да чака да се появи подобаващ миг, в който да му паднат пари от небето, с цел да осъществя мечтаното, а взел нещата напълно в свои ръце и тръгнал на гурбет.

6 години работил в Англия, с цел да изкара задоволително средства, с които да развие собствен бизнес във Велико Търново. Днес фантазията му към този момент е осъществена и той се радва на плода на своя си труд. Преди дни Красимир дружно с родственици, другари и десетки посетители отпразнува отварянето на своето бленувано заведение „ Вкусотерия ”, оповестява " Борба " в просторен репортаж. „ Още от дете мечтаех един ден да имам свое лично местенце, в което да се оферират истински сандвичи и питиета. Когато пораснах, към този момент бях основал в главата си и бизнесплан за постигането му, само че не разполагах с нужния бюджет. Така след известно време блуждаене в търсене на вярната посока за изкарване на пари, осъзнах, че единственият вид това да се случи, е като отида да работя в чужбина ”, споделя 30-годишният мъж. През 2009 година станал част от екипа на рекламна къща в Лондон, само че след няколко месеца решил да си откри по-доходоносно прехранване. Негови познати го насочили към сферата на превоза и по този начин след изкаран изпит получил лиценз за практикуване на специалността водач на такси в английската столица. Първоначално карал кола чартърен, а след това съумял да си купи своя лична. Работел по най-малко 12 часа дневно, насочен в събирането на нужните средства за заведение. „ Животът ми в чужбина беше изпълнен с доста ограничения. Не си позволявах да излизам с другари, въпреки да бях на възраст, в която всеки човек гледа да се забавлява и да граби с цялостни шепи от живота. Бях напълно предан на своята концепция за бизнес в родното място и не съществуваше нещо, което да ме разсее от крайната цел ”, описа търновецът. Шест години били задоволителни на младия мъж, с цел да събере нужната сума, и по този начин през април 2015 година хваща самолета за България и се заема да търси идеалната локация за своето мечтано заведение. Казва, че след два месеца разкрил мястото инцидентно и без помощта на експерти в областта на недвижимите парцели. „ През август стартирах ремонтните действия, като за задачата не бях заел майстори и дизайнери. Собственоръчно ремонтирах мястото дружно с доста положени старания от страна на мои родственици и другари. Интериорът е по моя концепция, а масите и столовете направихме аз и татко ми ”, увери Красимир.

Той основал напълно самичък и менюто. Казва, че залага на относително къс лист с храни, кафе, бира и вино, само че за сметка на това, твърди, че качеството им е доста високо. В заведението се оферират сандвичи, приготвени с интернационални артикули и обичаните бабини закуски, съчетани с съвременни за 21-ви век съставки. Сред истинските оферти са пържени козуначени филийки със сирене и конфитюр, сандвичи от тортиля, френски, съветски и пълнозърнест самун. На обяд пък ще се подготвят крем супи и салати с безподобен усет. Атракцията във „ Вкусотерия ” са предлаганите топли питиета. Клиентите ще се радват лате арт, или другояче казано красиви рисунки и надписи върху най-горния пласт на еспресото и капучиното. Те ще са дело на самия Красимир, който е и барист. Още преди да замине за Англия взел участие в народен първенец по лате арт, а през днешния ден към този момент не се бои да опитва и основава изкуство. Нощно време заведението ще работи като винен бар, посочи притежателят. Казва, че в менюто има доста висок и междинен клас вино. Уверен е, че предложенията ще задоволят усета на ценителите на гроздовия сок и те ще си потеглят удовлетворени. Същото важи и за бирата, акцентира Красимир. Официалното разкриване се състоя в събота следобяд, а присъстващите пробваха гратис истинските сандвичи и се любуваха на занимателно празненство в уютната атмосфера на заведението.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР