Да отслабнем е трудна, но и постижима цел. Има една

...
Да отслабнем е трудна, но и постижима цел. Има една
Коментари Харесай

Kолко трябва да ходим пеша всеки ден, за да отслабнем?

Да отслабнем е сложна, само че и постижима цел. Има една простичка формула за сваляне на килограми, която постоянно работи – яж по-малко и се движи повече. Ходeнето е най-простият и елементарен метод за поддържане на добра форма , а и за свалянето на непотребните килограми .

Повечето хора обаче не знаят по какъв брой би трябвало да вървят дневно, с цел да има някакъв сериозен резултат върху горенето на калории. Ето какво споделят експертите:

Средно човек прави по 1250 стъпки за километър вървене, в резултат на което пък изгаря към 100 калории. Около кг непотребни мазнини се равняват на 7000 калории.
 вървене пешком iStock/Getty Images
За да свалите един кг за седмица, би трябвало да горите по 1000 калории дневно . Или казано в резюме, нужно е да вършиме най-малко 10 000 стъпки на ден, което се равнява на 8 километра вървене.-->

И макар че тази цифра наподобява застрашително огромна, имайте поради, че в тези 10 000 стъпки влизат и обикалянето у дома, ходенето до магазина и така нататък
 мол iStock/Getty Images
Намаляването на тежестта не е единствената изгода от ходенето пешком. То възстановява кръвното налягане , понижава равнището на холестерола, заздравява костите. Също по този начин оказва помощ доста за намаляването на напрежението и напрежението .

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР