Да отпадне въвеждането не екостикерите за автомобили. За това настоява

...
Да отпадне въвеждането не екостикерите за автомобили. За това настоява
Коментари Харесай

Цацаров се обяви против екостикерите за коли

Да отпадне въвеждането не екостикерите за коли. За това упорства антикорупционната комисия КПКОНПИ под управлението на някогашния основен прокурор Сотир Цацаров.

По проект новите стикери би трябвало. Те ще се слагат единствено на леките коли до 3.5 тона и ще указват замърсяването, изхвърляно от колата в няколко разнообразни категории. Идеята е придвижването на някои коли да може да се лимитира в дните с замърсен въздух, да вземем за пример. Въвеждането им сигурно. Цената на стикера е 6.80 лева, само че се чака нарастването да е по-голямо.

КПКОНПИ се произнася по желанията на транспортното министерство по силата на наредба от устройствения си закон, която указва, че съгласува всеки законопроект или смяна в разпоредбите за възможен корупционен риск.

Само ще даваме пари

С въвеждането на екостикерите има заплаха от неефективно харчене на обществени средства, както и от спомагателни разноски за жителите и бизнеса, показва се в решението на комисията. В него написа още, че у нас към този момент има построени системи за автоматизирано различаване на регистрационните номера на колите и те могат да се употребяват като опция на стикерите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР