Да опитаме заедно: простият Тупанбаши каза в прав текст, че

...
Да опитаме заедно: простият Тупанбаши каза в прав текст, че
Коментари Харесай

Res XXXIX: Halbmensch

Да опитаме дружно: елементарният Тупанбаши сподели в прав текст, че преднамерено е изгубил президентските избори. Това значи, че той освен суспендира разделянето и взаимоконтрола на управляващите, само че и се усеща толкоз безнаказан, че му е безусловно през шкембето за разделянето и взаимоконтрола на управляващите. Все едно президент на футболен клуб да си признае, че е залагал против себе си във значим елиминационен мач; с “оправданието ”, че за клуба е хубаво да не печели всички мачове. Това е всичко друго, само че не и народна власт. Нещо повече – това е елементарна борисовска скотщина.

***

Изявлението на Тупана не е просто немислимо – то подсказва, че към този момент напълно не знае какво приказва (и че говоренето “квот му пристигна ” рано или късно ще го провали, поради цялостната липса на подготвеност по всички въпроси, плюс натиска на ЕС). Номерът обаче е, че към този момент има от ден на ден гражданска сензитивност към сходна вербална скотщина, даже на фона на цялостната липса на институционална просвета.

***
Това нашето към този момент рисково стартира да наподобява на някакъв annex of reality. И народняшка гербаджийска загадка, сравнима само с онази на Каспар Хаузер.

***

Не, още по-лошо: в други относително нови демокрации, да вземем за пример Словакия или Литва, сходен нахален Nihil като нашия тулуп би бил свален мигновено, без камъни, единствено с цивилен напън върху властта. Ако приемем за улеснение, че априори подобен halbmensch – получовек, полуполитик, полунищо - би се добрал въобще до нея.

***

Вие сте елементарни и той е елементарен, и по тази причина се ИЗбирате.

***

Опасявам се обаче, че никой у нас не схваща какъв брой скандално е сходно самопризнание за ненаказуемо политическо “черно тото ”. То значи, че договорът, който сключвате с властта, гласувайки, към този момент напълно публично не действа; и че властта дефинитивно и отвесно ви е превзела. За вас “онези във властта ” са некви, които могат да си приказват и да си вършат, каквото си искат; и вие освен нямате надзор над свинщините им, само че и внимавате да не ги обидите, щот другояче няма по какъв начин да преживеете. Честито на носталгиците: това е точният живковски модел, “метафизиран ” в бойковия. (E, има и “добра ” вест: още не е напълно путински модел, при който по-гласовитите несъгласни ги сполетяват всякакви напълно инцидентни несгоди, както евентуално, да не дава Господ, ще се случи и с Вирипаев.)

***

Чакайте малко, вижте видеото на простака с леко объркания Макрон. Това е цяла нова алековска глава – “Бай Ганьо посреща французкия президент ”. От селянката със сандалките и дисагите, през извънмерното туловище и бръснатата тиква, до общото чувство за “прости били българите, а! Гиди чифути с чифути! ”

***

Така гласувате, по този начин и става.

***

Валери v Домусчиев: привидно борба, като че ли режисирана от починалия Ефрос в Театр на Таганке. А то е доста по-просто, съвсем като участниците: тази байганьовско-ахилово-хекторова препирня е поради една поръчка по отношение на укрепителни действия на бургаското пристанище. Валери играл с некви свои локални, само че изгубил против централните ГЕРБ, и в този момент е гневен.

***

Като казахме “Валери ”, ето и една приказка. Значи, пристигнали едни евреи и споделили, ще ви създадем цялата ограда по границата, но “интелигентна ”, т.е. с всички електронни екстри, камери и така нататък, за 60 млн. $. Но наште споделили “не, ние можем и сами ”, след което – заради всякакви властови “съображения ” – я дали на въпросния циклофренопатриот. И единствено дотук и единствено за телта (без електрониката) сте дали 120 млн. евро. Т.е. крадците от Реформаторския блок в предния Борисов мандат към този момент наподобяват като чавдарчета, на фона на размаха на Валери.

***

Пасито а пасито, ГЕРБ и “патриотите ” от ден на ден ще се хващат за гушите в сходни случаи. И, дай Боже, ще се съборят сами.
``
***

Междувременно, Свинята гледа да превземе и окрупни строителните компании. Сега се е прицелил и в Агромах, които другояче трябваше да са в пандиза – страната им дава заем от ББР да строят новата права “Струма ”.

***

ББР, сред нас казано, би трябвало да се прекръсти на ББРО – българска банка за развиване на олигархията. Не единствено финансира свинаря от Пловдив, само че и Свинята желае да превземе “Дунарит ” посредством нея. Става по този начин, че КОЙто държи ББР, той ще закусва.

***

Хайде отново към Валери Тарасконски: той просто желае да прогони софийските мутри от морето, с цел да настани там своите бургаски и да “захлеби ”. (Особено в интерес на един, който свързваме с кожно заболяване.) Това слага ГЕРБ в неловка обстановка – те, посредством Ангелкова и родственици, към този момент са събрали рушветите от концесионерите, и в този момент – проблем. А част от същия проблем е, че ГЕРБ не познава реквизита “връщане на пари ”, тъй че може да стане феерично.

***

Така е в единствената европейска страна, в която всичко е раздадено от властта на квотен олигархичен принцип. (Сърбия и Русия са другите, само че те не са в Европейски Съюз.)

***

Европредседателството: преднамерено изчакаха до последно за асимилиране на кинтите за него, с цел да няма софтуерно време за тъжби. И в този момент споделят, ми няма никво време, националната сигурност, представянето ни пред Европейски Съюз, по тази причина – стремително асимилиране и крадене на директно договаряне, без търгове и нелепости. Галчев и сходни другари на Цветанов “харесват това ”.

***

Но сме на прага и на major shift: Свинята последователно изземва властта от Тупанбаши, икономически; и стартира той да раздава порциите. Въпрос на време е да стигнем до следващата серия от неразкриваеми убийства.

***

Как да не се краде? Няма по какъв начин, с изключение на Европейски Съюз да ни праща еврофондове в натура (суджуци и т.н.), както примерно Швейцария праща помощи на Третия свят. И да, май не се майтапя.

***

Пак сред нас: никой на никое място не обелва и дума (кои са другите свободни медии, pray?), че започнаха корекциите по погрешно усвоените европари и нарушаванията. Вeче приказваме за стотици милиони, да вземем за пример в земеделието, които ще ни бъдат удържани от последващи траншове. А в това време, каквото има за дотъкмяване по “наказаните ” планове, ще се довърши с ваши пари, т.е. от бюджета, т.е. от заемите, т.е. от “големия фискален запас ” на Бай Онзи.

***

Резервът на Тупана, с който той се гордее: все едно да вземеш едни кинти от лихвари и да си ги държиш у дома, “за всеки случай ”. Еманация на глуповатата крадливост.

***

Но: Валери “заяква ” и в един миг може самичък да провокира предварителни избори, с цел да си вдигне резултата докъм 10-12%. Разбира се, в случай че продължава да “скача ” прекалено много, КОИ имат и проект Б – без Валери, щот тъкмо в този момент Краси и Волен не желаят да си скапват далаверката (а Движение за права и свободи постоянно е налице за недостигащи депутати, въпрос на договаряне за цената).

***

Meanwhile: за следващ път поръчката за електронните билети в ЦГМ не може да тръгне, щот там ГЕРБ желаят напред най-малко 20%, и към този момент няма кой да “инвестира ”. Предлагам бързо решение: ББР да даде банкова гаранция за този подкуп, с цел да стане.

***

Добрата вест: въпреки всичко, от време на време, българският съд се държи като самостоятелна институция. Т.е. не разреши за повдигнат втори “индийски ” хотел до Японския. Разбира се, едни “много съществени хора ” са доста кисели от тоя факт, тъй че да не избързваме с похвалите.

***

В някакъв смисъл починалият Ефрос е прав – “люди, к сожалению, слабее чем Время. ”

***

Напомням: постоянно започвайте с въпроса cui prodest, cui bono. ( “Кому выгодно ”, за по-възрастните.) Извън проликситетния разказ на властта. Тупанът бръжди за некви “успехи ” – само че тук като че ли би трябвало да напомним оня идиотски “трактат ” на Сталин, “Головокружение от усп
ехов ”, която е гол дихидромоноксид.
***

А обичаната гербаджийско-посткомунистическа маса – ГЕРБСП - ни слага в обстановката “brawn over brain ”. Цялото това нищо, избирано от добитък, наближава своята точка на бифуркация.

***

И тогава и Lügenpresse няма да оказват помощ, без значение кого сочат под диктовка за Volksverräter.

***

Предлагам най-нов нов антикорупционен орган, който да следи и да се бори с докежашните антикорупцонни органи.

***

Напомням Кант: имате два типа императиви. Хипотетичен, който като че ли ви споделя “трябва да направиш еди-кво си, с цел да постигнеш еди-ква си цел ”, и безапелационен, който постановява, че избран тип ваши дейности са обективно нужни, без някаква съответна цел.

***

Категоричният императив е синтетичен и априорен. Преведен, звучи по този начин: доколкото той съдържа отвън закона нуждата макксимата да е в сходство с този закон, а законът не съдържа изискване, чрез което да е лимитиран, не остава нищо отвъдосвен всеобщността на един –единствен закон въобще, който показва императива като нужен.

***

И още по-преведен, като за плебса, по Кантианскому: постъпвай по този начин, като че ли максимата на действието ти следва да стане, чрез твоята воля, повсеместен закон или кодекс на правила за деяние. Това е и моето само обръщение към бъдещото “дясно-демократично ” обединяване. (Кант привежда като образец за действието на безапелационния императив порочността на вземането на пари на заем, защото, в случай че всички се опитаме да го създадем, няма да останат пари за заемане. Само споделям.)

***

Разбира се, Кант дава единствено нужния, само че не и достатъчния аршин за добродетел. Останалото се чака от вас; в тази ситуация, по какъв начин събаряме просташката власт на Борисов и другите шкембета. И тук попфолк-въпросът “има ли луди ” (те да са живи, прибавям по вазовски) се трансформира в основен.

***

А аз, като един тип актуален Дидро (щот нали сички парлевуфрансе), споделям: c’est l’ennui, c’est le dégoût de la société.

***

И прибавям: de la vie peut-être.

Още на facebook.com/ivailo.noisy.tsvetkov

NB! Адвокатът на OFFNews.bg припомня: препечатването на този текст (изцяло или отчасти) става единствено с категорично документално позволение от OFFNews.bg и създателя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР