Да не забравяме че ПП-ДБ са 7 партии, които участват

...
Да не забравяме че ПП-ДБ са 7 партии, които участват
Коментари Харесай

Атанасова: Как да имам доверие на човек, който излъга всички граждани, но имаме уважение към избирателите им

Да не забравяме че ПП-ДБ са 7 партии, които вземат участие и 77 сдружения, уповавам се, че това допитване до техните органи няма да продължи безпределно дълго. Разговори с другите партии би трябвало да започват на лидерско равнище. Това отсрочване през последната седмица, търсене на причини с това, че някой някъде е на посещаване, с това, че претендентът за министър председател на вторите не може да вземе обикновено решение за среща с възможните бъдещи свои сътрудници, е тотално недопустимо. Това съобщи пред бТВ ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.


За страдание сътрудниците от Политическа партия не схванаха, че даже в политиката има някакви правила, те не са толкоз комплицирани, те са обикновени. Беше обидна демонстрацията на унизително отношение към претендента за министър председател Мария Габриел. Всички останали ПГ не се явиха с водачите си, само че обявиха и дадоха отговор на срещата с уместно внимание, с цел да чуят нейните първи 10 целта, сподели Атанасова. Габриел дълго време обитава в европейската политика, тя има ясна биография, тя постоянно е демонстрирала своите полезности, ориентировка, акцентира Атанасова. Петков не схваща, че доверието е въпрос за тези 2 година, в които той като длъжностен министър, Асен Василев и всички останали сътрудници злоупотребиха с доверието и на българските жители. Петков като очевидец разпореди да арестуват Борисов. Ако Борисов му е дал прошка, аз към момента не мога да преглътна този акт, сподели Атанасова.

Как да вярвам на човек, който излъга всички български жители. Имаме почитание към българските жители, които са дали своят вот за тази коалиция. Наясно сме, че жителите с вота си не дефинираха кой ще ръководи със 121, те споделиха няколко пъти не може да има държавно управление с една политическа мощ. Въпросът за доверие обаче е основен и той стои сред двете ПГ, сподели Атанасова.

Ние не се отхвърляме от заявките си и решенията си и неслучайно част от нашето отношение към тяхната ПГ е, че приехме джентълменско съглашение, което си дадохме сметка че е противоконституционно, само че и тогава и в този момент всички съглашения сред двете групи важаха, акцентира Атанасова.

Попитана чии е Иван Гешев, Атанасова отговори, че

Гешев не е предмет, с цел да е нечий, „ той е основен прокурор в резултат на избор на Висш съдебен съвет “. Този въпрос пред нас не стои въобще, може да поканите всички от пленума на Висш съдебен съвет, тези, които са дали своят вот. Ние не носим отговорността за решение на двама от членовете на Висш съдебен съвет, за това, че желаят оставката на Гешев. Има самостоятелност на правосъдната власт. Няма визия какви решения ще вземат и са взели, който и да е от членовете на Висш съдебен съвет. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР