Да не се превърне Денят на народните будители в празник

...
Да не се превърне Денят на народните будители в празник
Коментари Харесай

БСП: 1 ноември може да се превърне в празник на прекратяването на образованието

Да не се трансформира Денят на националните будители в празник на прекратяването на българското обучение. Това съобщи Иво Христов в декларация от името на Българска социалистическа партия за България във връзка Деня на националните будители.
Както и преди 100 години българите са разчитали на първо място на това, че са народ с концепция, с дух и план за личния си взаимен живот за идващите години. Да създадем един скок във времето и да се приземим в 2017 година В 2017 година вследствие на 30-годишен преход България е напусната от повече от 2,5 млн. от личните си жители, което прави близо 32 % хора с висше обучение. Тези хора всяка година създават приход в страните, където се намира за близо 100 милиарда $. Това значи, че страната ни жестоко казано се е лишила от още един народен бюджет “, съобщи Иво Христов.
Той уточни, че 45 % от първокласниците нямат за роден език българския, а 38 % от българите не приключват изобщо висше обучение. От друга страна той съобщи, че в същото време страната към днешна дата има сред 52-53 висши учебни заведения. Тези висши учебни заведения оповестиха банкет тази година за към 70 000 студенти. В това отношение се обрисува недостиг от към 10 000 души, съобщи Христов.
„ Вчера беше Хелоуин. Гледах едни дечица, които се движиха по улицата - щастливи, облечени в маскарадните си униформи. Хелоуин е празник на мъртвите, да не се трансформира Денят на националните будители в празник на прекратяването на българското обучение. Проблемът не е стопански, обществен или политически. Проблемът е на първо място културен. Той опира до това, че ние като нация сме изправени и пред бездната на незавръщането. Образованите народи се учат от проблемите, необразованите народи влизат в гробището на историята “, сподели още Иво Христов
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР