Да не използваме тази тема за непочтени цели, нямаме интерес

...
Да не използваме тази тема за непочтени цели, нямаме интерес
Коментари Харесай

Комитова: Купили сме си участъци от „Хемус“ на зелено

Да не използваме тази тематика за нечестни цели, нямаме интерес да стопираме това строителство. Не съм издала нито един акт, нито един документ, с който да го спра. Това съобщи служебният министър на районното развиване и благоустройството на арх. Виолета Комитова за градежа на автомагистрала „ Хемус “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Арх. Комитова направи специфична презентация пред медиите, с цел да отговори на политическите нападки от предходните ръководещи, които насочиха към служебното държавно управление обвинявания, че желаят да спрат построяването на скоростния път.

„ Незавършеното строителство е най-скъпото строителство. Магистралата е на целия български народ, тъй като се заплаща от бюджета, тя би трябвало да бъде приключена “, съобщи арх. Комитова.

Тя изясни, че автомагистралата е разграничена на общо девет сектора, а от тях единствено първите три, които са с обща дължина от над 50 км., имат позволение за градеж и сега се извършват.

За сектори четири, пет и шест са направени подробни устройствени проекти, само че следват отчуждителни процедури, без да е ясно какъв брой време ще отнеме това. За останалите три сектора, които са с дължина 89 км., има само абстрактен план, само че нищо друго направено, макар че задатъци са платени.

За секторите от едно до шест са обезпечени 1,9 милиарда лева, а за останалите - 1,8 милиарда лева Държавната компания автомагистрали пък е раздала предплатено на други компании 675 млн. лева за доставка на материали и други действия.

„ Забелязваме едно разпределяне на пари, а самото осъществяване на строителството се забавя “, регистрира арх. Комитова. Тя увери, че по първите три сектора, които се строят, компаниите не престават работа, само че за това са получили доста повече средства, в сравнение с са нужни. „ Там, където има строителни бумаги с позволение за градеж, се строи “, безапелационна бе министърът.

„ Ще се боря да няма инженерингови поръчки в строителството “, означи още арх. Комитова и добави: „ В секторите четири, пет, шест, седем, осем и девет ние, всички данъкоплатци, сме си купили автомагистрала на зелено “.

От своя страна заместникът ѝ Тодор Анастасов разгласи за неуместно обещанието на предходните ръководещи, че автомагистралата може да бъде приключена до края на 2024 година

По време на конференцията бе осъществена и видеовръзка с новото краткотрайно управление на държавната компания „ Автомагистрали “, което даде обещание: „ Ще пазим парите на данъкоплатците “.

Новите членове на съвета на шефовете направиха включване от така наречен стая за незабавна здравна помощ на седмия етаж на сдружението, която дефинираха като хотелска, защото в нея няма плануваните в заповедта на предходния шеф лекарства.

Вместо това там е сложена двойна спалня, нови чаршафи, масажен душ, стекове минерална вода и безалкохолни питиета, както и шоколадови бонбони.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР