Да кажеш, че когато размахваш юмрук на народа си, не

...
Да кажеш, че когато размахваш юмрук на народа си, не
Коментари Харесай

Юристът Любомир Талев за Радев по Оруел: Да кажеш, че когато размахваш юмрук на народа си, не го разделяш, а го обединяваш, е като да кажеш, че войната е мир

Да кажеш, че когато размахваш пестник на народа си, не го разделяш, а го обединяваш, че разединението е обединяване, е същото, като да кажеш, че: “Войната е мир. Свободата е иго. Невежеството е мощ “.

Така юристът Любомир Талев разяснява във Facebook изречението на Румен Радев от Стара Загора, че размаханият като политкомисар пестник предходната година, събрал почтените под него и не разделял обществото, а в противен случай - обединявал го.

" Под честни другарят очевидно схваща данъчни измамници, хора, приемащи благодарности под формата на пликове с “уиски и пури “, лица, умишлено подаващи заявления с погрешно наличие по отношение на поданството си, притежатели на офшорки от следствията “Пандора “ и впрочем приказни персонажи “, учудва ще юристът.
свързани новини143104на 28.09.2021
Ето и целия му коментар в обществената мрежа:

Кандидат-президентът с размахания пестник декларирал, че юмрукът му не разделял, а обединявал почтените хора, като под честни другарят очевидно схваща данъчни измамници, хора, приемащи благодарности под формата на пликове с “уиски и пури “, лица, умишлено подаващи заявления с погрешно наличие по отношение на поданството си, притежатели на офшорки от следствията „ Пандора “ и прочие приказни персонажи.

Да кажеш, че когато размахваш пестник на народа си, не го разделяш, а го обединяваш, че разединението е обединяване, е същото, като да кажеш, че: „ Войната е мир. Свободата е иго. Невежеството е мощ “. Звучи ви познато? Защото е от Оруеловото “1984 “ - блестящото изложение на конунистическата антиутопия, в която радев и хунтата му желаят да ни върнат. Сами виждате, че мисленето им не е мръднало на йота оттогава.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР