Да живееш с 14 стотинки на ден. Да се срамуваш,

...
Да живееш с 14 стотинки на ден. Да се срамуваш,
Коментари Харесай

Работници от Северозападна България живеят с 14 стотинки на ден

Да живееш с 14 стотинки дневно. Да се срамуваш, че си изпросил 1 лева за рейса, с цел да отидеш на работа и да не знаеш с какви пари ще се върнеш вкъщи. Звучи като фиктивен сюжет на филм, само че за жалост е действителност. Така живеят хора от Северозападна България към този момент месеци наред. И даже не знаят кое е по-лошото - да работиш без пари или компанията да банкрутира.
Пореден месец в ръцете на тези хора са единствено фишовете им за заплати, а парите ги няма.

„ Оказа се, че работа има единствено за ден-два. Няма поръчки и пазари, само че най-зле са хората. Токът не мога да си платя. Имам 40 години трудов стаж. Не мога да пребивавам без ток, тъй като имам внуче на 2 месеца”, съобщи служащият Тодор Динов по НТВ.

На част от служащите им се постанова да взимат пари назаем, с цел да стигнат до работното си място. „ Много пъти съм се молил за един лев, с цел да дойда на работа. И от сътрудниците съм взимал, с цел да се прибера”, показа служащият Цветко Чолаков.

Най-големият боязън на хората обаче е това, че предприятието ще спре да работи. От управлението твърдят, че хората няма да останат без заработеното. Нови проекти и бъдещи поръчки пък ще избавят компанията.

„ Това са следващите измами. Отгоре споделят, че отпускат пари, от тук споделят, че не ги получават ", сподели още служащият Николай Георгиев. Така и през днешния ден тези хора остават с 14 стотинки в ръката или 1 лева назаем. В праха и мизерията, без пари, ток и храна. И в очакване даже, без да знаят положително ли иде, или зло.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР