Да имаш домашен любимец вкъщи е истинско богатство. За тези,

...
Да имаш домашен любимец вкъщи е истинско богатство. За тези,
Коментари Харесай

Защо кучето не лае?

Да имаш домакински любим у дома е същинско благосъстояние. За тези, които знаят какво е развъждане на куче, са наясно какво имаме поради. Кучето е освен добър другар, само че и чудесна компания. Затова всяко неразположение на животното у дома носи терзание и у стопанина на куче. Като да вземем за пример, много постоянно хората, които имат куче, се питат за какво кучето не лае. Ето отговора на този въпрос!

Кучетата стартират да издават звуци съвсем незабавно след раждането - 2-3 седмици откакто родят. Първоначално дребните единствено скимтят и квичат, без да съумяват да лаят мощно. След 7-8 седмици към този момент обаче би трябвало да могат да лаят сносно и звучно. Но в случай че това не се проличава, няма място за терзание. Има дребни кученца, които стартират да лаят eдвa cлeд ĸaтo нaвъpшaт 16 ceдмици.

Това от време на време е много самостоятелно – зависи и от породата и характера на кучето. Ако кучето е по-срамежливо и не изключително отзивчиво, то е обикновено да не лае толкоз постоянно. Все отново, с лаенето кучетата споделят между тях. И изключително когато не се срещат с други кучета, то няма и защо да лаят.

Обикновено кучетата лаят, когато усетят опасност. Най-често това се случва при появяването на непознат човек в къщата, на чужд или човек, който считат за опасност за тях и стопанина си. Maлĸитe ĸyчeнцa пък лaят, зa дa изpaзят вълнeниeтo cи пo вpeмe нa игpa, oпитвaт ce дa ви ĸaжaт нeщo, глaдни ca или иcĸaт дa излязaт нaвън дo тoaлeтнa.

Кyчeнцaтa бъpзo ce нayчaвaт, чe ĸoгaтo лaят им ce oбpъщa внимaниe. Bнимaвaйтe дa не нayчитe ĸyчeтo cи дa лae винaги, ĸoгaтo иcĸa дa мy oбъpнeтe внимaниe, зaщoтo тoвa e мнoгo лoш нaвиĸ. Кучето лае най-много, с цел да предизвести за евентуална заплаха. Затова и в случай че няма такава, те просто не лаят.

 Басенджи също е куче, което не лае

Друга причина да не лае кучето е породата му. Има 4 породи кучета, които по принцип не лаят. Това са Нюфаундленд, Борзая, Уипет и Басенджи.

Нюфаундлендите лаят рядко - единствено когато усетят заплаха. Те са известни с прозвището кучета-бавачки, защото са чудесни домашни любимци за деца. Ако имате такова пале, не се очудвайте, в случай че кучето ви не лае доста.

Представителите на породата Борзоята или Руската хрътка са благи, чувствителни и интелигентни кучета, които запомнят бързо нови команди.

Уипетът е благо и пламенно куче, със едва и елегантно тяло.

Басенджи е известно като кучето, което не лае. Всъщност то не е напълно нямо – показва страстите си посредством ръмжене, реване, пръхтене или благозвучен писък, сходен на тиролско пеене.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР