Да имаш деца не означава да спреш да живееш, да

...
Да имаш деца не означава да спреш да живееш, да
Коментари Харесай

Веселина Флеминг: Да имаш деца не означава да спреш да се развиваш

Да имаш деца не значи да спреш да живееш, да се развиваш и животът да спре. Човекът не е организиран да бъде самичък, той има потребност от любов, от семейство. Децата дават смисъл. Това сподели Веселина Флеминг, която е терапевт, работещ с деца, в предаването " Денят на фокус “ на " Фокус “.  

Тя има четири деца – на 16, 15, 12 и 9 години, като първото от тях е родила след 30-годишна възраст. " Аз съм от това потомство, което минахме всички вероятни преходи, драми. Този боязън, неустановеност в нас, аз го виждам в доста дами от нашето потомство, които не се престрашиха да родят по-рано “, уточни терапевтът. 

Според нея е обикновено двойките да имат съмнения дали да имат деца и по какъв начин ще се оправят с развъждането им. " Никога няма да сме изцяло и безусловно подготвени. Разбирам хората, които желаят да вършат кариера – няма нищо неприятно, само че може да ги вършиме и двете. Убедена съм, че може да се откри баланс в нещата “, счита Весела Флеминг. 

Това да съвместява майчинство на четири деца и сполучлива работа съгласно нея е въпрос на цели. Благодарение на родителството тя е станала доста проведена. " Никога не закъснявам, децата в никакъв случай не закъсняват. Научих се да възнамерявам. Видях света през четири чифта детски очи – не бих го заменила нито за докторантура, нито за най-върховната кариера “, сподели още майката на четири деца.

Харитина АГОПЯН
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР