Да гледам състезанието на Ванеса беше някакъв ад. Предишната вечер

...
Да гледам състезанието на Ванеса беше някакъв ад. Предишната вечер
Коментари Харесай

Майката на Ванеса Ферари пред БНР: За нас този медал е златен, тя също имаше проблеми, но с храненето



„ Да виждам надпреварата на Ванеса беше някакъв пъкъл. Предишната вечер не съумях да дремя, чаках да пристигна времето за надпреварата. Тя ми се обади преди старта. Беше доста обезпокоена. Опитах се да я успокоя, само че и аз бях много нервна. Всичко мина чудесно. Тя реализира моята фантазия. “, това показа особено за БНР плевенчанката Галя Николова, която е майка на гимнастичката  Ванеса Ферари. Италианката завоюва исторически сребърен орден във финала на земя от олимпийския шампионат по спортна гимнастика при дамите.

 Ванеса Ферари

„ На Игрите в Лондон Ванеса получи равна оценка с рускинята Мустафина, само че тогава не поделиха медала с нея. Този орден за нас е златен. През 2017 година тя се контузи и то доста неприятно. Тогава мислехме, че всичко е свършило, само че тя се подвигна и стигна до тук. Съчетанието, което изигра беше най-хубавото комбиниране, което е играла до в този момент. Може би всичко, което тя преодоля с цел да стигне до тук, я накара  да даде всичко от себе си и да завоюва този по този начин желан орден “, добави Галя Николова и разяснява случая със Симон Байлс:

„ Американската система не е доста вярна. Много натоварват девойките. Мисля, че решението на Симон Байлс да не взе участие в  част от съсетзанията беше вярно. Тя няма виновност. Тя е като другите гимнастички и се бори със себе си. Трябва да се обръща повече внимание на тези девойки. Американската федерация би трябвало да вземе ограничения, там е казуса. Аз доста добре го разбирам, тъй като и моята Ванеса имаше такива проблеми. Преди години тя имаше проблеми с храната, не можеше да се храни вярно.Тогава ние бяхме до нея. Когато нашите деца имат проблеми, ние би трябвало да сме там и да им оказваме помощ с всичко “, сподели още майката на Ванеса Ферари и разкри малко от проектите за бъдещето на щерка й:

 Ванеса Ферари

„ Сега й следва почивка и след това ще мисли. Все още не е решила, само че може и да продължи да се състезава. Може да остане до Олимпиадата във Франция “

Галя Николова разкри още, че Ванеса не си е идвала в  България от европейското състезание в София през 20214 години, когато тя спечели  купа в многобоя.

„ Тя не е посещевала  България от 20214, само че не тъй като не е желала, а тъй като времето не стига за всичко. Сега, в случай че пандемията го разреши, сигурно ще си дойдем. Нейният другар също желае да види България “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР