Да гласуваме минималната работна заплата да е 850 лв. –

...
Да гласуваме минималната работна заплата да е 850 лв. –
Коментари Харесай

Свиленски: Нека се знае! ГЕРБ, ДПС, ДБ и БВ не допуснаха до гласуване увеличаването на заплатите

„ Да гласуваме минималната работна заплата да е 850 лева – такава, каквато чакат всички български жители – не брутна, а съществена. “ Това прикани заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски от трибуната на Народното събрание.
Народните представители от левица направиха няколко опита да включат в дневния ред Законопроекта за изменение и допълнение на Кодекса на труда, в който е заложен размера на минималното трудово заплащане. Мнозинството на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Демократична България и БВ обаче всеки отхвърляха това предложение. 
„ Дайте опция на националното посланичество да се произнесе по това каква да бъде минималната работна заплата. Вие не допускате даже да се гледа в дневния ред. Отхвърлете го, в случай че желаете, само че дано българските жители да видят. Не можете да се скриете “, прикани Свиленски.
„ Всички подкрепихте на първо четене този законопроект. Има 500 000 българи, които чакат това наше решение “, сподели депутатът от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов, който прикани народните представители да не бъдат лицемерни.
„ Не разбирам народните представители, които гласоподават „ срещу “ това. От кого икономисват? Защо постоянно се оказва помощ на богатите, а бедните остават настрани? “, изрази недоумението си Иван Иванов от парламентарната естрада.
Мая Димитрова, от своя страна, изясни, че е несъстоятелно Кодекса на труда да се преглежда след приемането на бюджета и също прикани през днешния ден да бъде прегледан размера на минималната работна заплата, само че и нейното процедурно предложение бе отхвърлено.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР