Да, България избира днес на Втора национална конференция в София

...
Да, България избира днес на Втора национална конференция в София
Коментари Харесай

Да, България избира ново ръководство, Христо Иванов е единственият кандидат за председател

" Да, България " избира през днешния ден на Втора национална конференция в София ново управление - ръководител, Национален съвет, Национална контролна комисия.

Очакват се и промени в устава на партията.

Участниците ще могат да се включат отдалечено или присъствено.

На 15 ноември, ден след третите за предходната година предварителни парламентарни избори, ръководителят на групировката Христо Иванов подаде оставка, поради " неприятните изборни резултати ". Народният избор отреди на коалиция " Демократична България ", част от която е и " Да, България ", да бъде шеста политическа мощ в Народното събрание.

Резултатът демонстрира доста съществено оттегляне от изборите на 4 април и на 11 юли, управлението на " Да, България " вижда в това доста сериозен знак от членовете и поддръжниците на демократичната общественост, обоснова се тогава Христо Иванов. Той е и единственият претендент за нов ръководител, сочи информация на интернет страницата на политическата мощ.

Има оферти за промени в устава, това ще е основна част от конференцията, изясни за Българска телеграфна агенция Иванов. Очаква се предлагането да е за понижаване броя на членовете в Националния съвет /НС/, който, съгласно настоящите правила, се състои от ръководителя на " Да, България " и от не по-малко от 50 членове, определени от Националната конференция.

В момента Съветът е от 79 партийци включително и ръководителя. Единственият претендент за председателското място е Христо Иванов.

По време на Втората национална конференция през днешния ден се чака още двамата министри от придвижването - министърът на правораздаването Надежда Йорданова и министърът на електронното ръководство - Божидар Божанов, да създадат изказвания. Христо Иванов пък ще показа отчет за председателството си.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР