Да, България“ е взела решение, че категорично няма да разговаря

...
Да, България“ е взела решение, че категорично няма да разговаря
Коментари Харесай

НЯМА СВАТБА: ДБ отказа да е булка на ГЕРБ

„ Да, България “ е взела решение, че изрично няма да беседва с ГЕРБ за поддръжка на първия мандат. По време на съвещанието на управлението предишния уикенд 55 души са били „ срещу “, само че е имало 5 гласа за това въпреки всичко да се беседва с партията на Борисов.

Това описа депутатът Атанас Славов в предаването „ Офанзива “ на Нова нюз.

Отдавна декларирахме, че с първия мандат не виждаме опция за поддръжка поради позициите на ГЕРБ по множеството вътрешнополитически въпроси, в това число приемането на Изборния кодекс по един възмутителен метод, нарушавайки всички правила на законодателния развой, разяснява Славов.

По външнополитически тематики можели да си сътрудничат с ГЕРБ, казусът бил какво се случва в България.

Реклама

Правителство без Демократична България не може да извърши нужните промени и да тласне страната към Шенген, уверен е депутатът.

Според него е дребна вероятността Демократична България да влезе още веднъж в съдружно ръководство с Българска социалистическа партия. Това би провокирало мощно вътрешно напрежение при нас, ние сме двата полюса по тематиката за войната в Украйна. А и те са част от хартиената коалиция, разяснява още Атанасов.

Бяхме сюрпризирани от много неувереното гласоподаване на Политическа партия по тематиката за новите 8 изтребителя. Това за нас е стеснителен сигнал, сподели депутатът от Демократична България.

Ветото на Нидерландия за участието ни в Шенген беше предстоящо, нямаме забележими резултати за битка с корупцията и подсилване на върховенството на правото. Това е сигнал, че продължаваме да имаме проблем в правораздаването, вътрешния ред и сигурността, разяснява Славов.

Трябва доста ясно да заявяваме нашата съюзна взаимност, само че и да си напишем домашното. Проблемът е в нас, не в сътрудниците ни, добави депутатът от Демократична България.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР