Да бъдеш доволен е измерението, в което си благодарен за

...
Да бъдеш доволен е измерението, в което си благодарен за
Коментари Харесай

5-тe принципа на „доволното мислене”

Да бъдеш удовлетворен е измерението, в което си признателен за към този момент претърпяното и се стремиш да продължаваш по същия метод напред. Не е ли това същинското благополучие?! Не е мъчно да се научи доволното мислене. Достаточно е да се знаят неговите съществени правила.

Принцип на намеренията

Много важно е човек да има откровено желание да пренастрои съзнанието си. Скептиците, посещаващи психоаналитик с предварителната настройка: „ Много добре знам какъв съм, да те забележим по какъв начин ще ме промениш! ” по-скоро в никакъв случай няма да съумеят да превключат на положителна вълна. Иска ти се да си трагичен, харесва ти да ровиш в страданията си? Моля, всеки самичък е гробар на щасието си! Някои ще възразят, че подобен метод е нечовечен. Но човек не трябва да бъде „ ощастливяван ” принудително.

Принцип на промяната на фокуса

Състои се в това да се научим да виждаме всеки занимателен, положителен, прелестен момент от деня ни и да фокусираме вниманието си върху него най-малко за секунда. И въображаемо да си споделяме: „ Днес в действителност е един прекрасен ден! ”. А в края на деня, преди сън, да си напомним като на кино лента най-приятните моменти, да ги запечатаме в мозъка си и още един път да им се порадваме.

Принцип на формулирането на стремежи

С нас се случва това, което желаеме – волно или несъзнателно. Научете се правилно да формулирате това, към което се стремите. Детайлизирайте фантазиите си. Ако обмисляте покупка на ново жилище, представяйте си и най-малките елементи – цветовете, в които желаете да бъдат боядисани спалнята, хола, кухнята, дребните, само че значими детайли, които ще придадат характерен жанр на целия вътрешен дизайн. Помнете: вашите фантазии стартират да се сбъдват, когато започнете вярно да желаете.

Принцип на моделирането

За постигането на всяка цел значимо е авансово да моделирате чувството, което желаете да изживеете на финала. Да кажем, желае ви се да получите огромна сума пари, само че даже концепция си нямате от кое място ще се сдобиете с това благосъстояние. Не трябва да мислите по какъв метод парите ще дойдат при вас. По-добре е да си спомните какво сте почувствали когато сте държали в ръце доста пари (при покупка или продажба на апартамент например), и да се фокусирате върху тази страст.

Принцип на избора

В живота непрестанно вършим избори. И не толкова в начина, по който постъпваме, колкото в отношението си към към този момент случилото се. Ако си представим живота като последователна верига от дребни дейности и събития, най-важно е да помним, че от нашите избори зависи цялото ни бъдеще.

Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР