Д-р Влатко Глигоров, д.м., е акушер-гинеколог в Дерматологична клиника в

...
Д-р Влатко Глигоров, д.м., е акушер-гинеколог в Дерматологична клиника в
Коментари Харесай

Д-р Влатко Глигоров посочи симптомите на вагинална атрофия и как можем да се излекуваме

Д-р Влатко Глигоров, д.м., е акушер-гинеколог в Дерматологична клиника в София. Той изяснява, че така наречен стрес инконтиненция, която е разследване от вагиналната недоразвитост, е един от постоянно установяваните в годините проблеми при дами в междинна възраст, след естествено раждане или физиологична уязвимост на съединителната тъкан.

Като прецизира, че стрес инконтиненцията се разграничава от така наречен незабавна инконтиненция, при която задържането на урина е невероятно и настава ненадейно, неконтролируемо и не зависи от физическото натоварване.

Най-честата причина за вагинална недоразвитост е намаляването на равнищата на женските полови хормони, които са от главно значение за здравето и естественото действие на влагалището и уринарната система.

Това се случва естествено в интервала на менопаузата или малко преди този момент, като последователно се ускорява с времето. Естественият развой на понижаване на естрогените с остаряването постоянно ускорява увредата, която настава вследствие на бременност, раждане или други фактори.

Освен това разнообразни положения могат да доведат до понижаване равнищата на естрогените и надлежно да покажат прояви на вагинална недоразвитост, без значение от възрастта на дамата.

Кои са тези положения и по какъв начин можем да се излекувате четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР