Д-р Тинка Троева бе отстранена от поста директор на Фонда

...
Д-р Тинка Троева бе отстранена от поста директор на Фонда
Коментари Харесай

Д-р Тинка Троева: Обжалвам уволнението си като директор на Фонда за лечение на деца

Д-р Тинка Троева бе отстранена от поста шеф на Фонда за лекуване на деца на 12 септември т. година с претекста, че е допускала систематични нарушавания и е изпратила за трансплантация в Германия дете, което можело да бъде лекувано у нас. Заповедта за уволнението е на някогашния към този момент министър на опазването на здравето доктор Николай Петров .

Обжалвала съм уволнението си, съпротивлявам се за възобновяване на моя авторитет в персонален и професионален проект, сподели в предаването „ Лице в лице” доктор Тинка Троева.

Тя е безапелационна, че с изпращането на детето в Германия, поради което я отстраниха, е избавен животът му.

Д-р Троева е изумена от обвиняванията, че има скица за изпращане на деца в едни и същи клиники в чужбина и консултиране на случаите с едни и същи експерти у нас.

Бившата директорка на Фонда да лекуване на деца е безапелационна, че в никакъв случай не е имала спор с шефа на болница „ Лозенец” в София (Правителствена болница) проф. Любомир Спасов , който счита, че се подценяват опциите за чернодробни трансплантации на деца у нас.

„ Много бих желала да съм очевидец на този миг, когато консолидацията и разбирането на нашите специалисти в трансплантацията на органи е такава каквато е при специалистите от костно-мозъчната трансплантация. Как един път тези хора не се разминаха в мненията си, по какъв начин един път тези хора, поставяйки ръка на сърцето си, не споделиха: „ ние това го можем”. Не те постоянно споделят безпределно обективно и обосновано – това не го можем, нямаме лекарства, нямаме инсталация, а те могат много”, сподели в умозаключение доктор Тинка Троева.

Вижте целия диалог във видеото:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР