Д-р Светлозар Сардовски от “Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда“ е

...
Д-р Светлозар Сардовски от “Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда“ е
Коментари Харесай

Д-р Светлозар Сардовски разкрива какво да правим при злокачествена аритмия

Д-р Светлозар Сардовски от “Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда “ е експерт по кардиология, инвазивна кардиология, вътрешни заболявания и ехокардиография (експертно ниво). Притежава академична степен основен помощник, както и европейска кардиологична тапия от Европейския ръб за узаконяване. През 2007 година е определен за Fellow на Европейското сдружение по кардиология. Д-р Сардовски има редица изявления във водещи български и задгранични медицински списания, дълга преподавателска активност, голям брой участия в профилирани кардиологични курсове и научни конгреси у нас и в чужбина. Той е член на Дружеството на кардиолозите в България, на групата по ехокардиография и на Българското интервенционално сдружение по кардиология.
Какви са аргументите за злокачествените аритмии и за какво са рискови за живота? В какво се показва лекуването и най-много - може ли сами да си помогнем? Отговор на тези и още въпроси вижте в изявлението с доктор Сардовски.
- Д-р Сардовски, по кое време аритмията е рискова за живота на индивида?
- Повечето хора знаят, че аритмията е погрешен сърдечен темп, зад което положение обаче могат да стоят разнообразни аргументи. Затова аз бих разделил аритмиите на доброкачествени и на злокачествени. Доброкачествените са релативно безвредни, до момента в който злокачествените аритмии са директно рискови за живота. Освен това те са най-честата причина за неочаквана гибел. Повечето от рисковите аритмии се зараждат в мускулната част на камерите на сърцето. По тази причина ги назоваваме камерни аритмии. Именно те нарушават помпената функционалност на сърцето и то стопира да се редуцира и да изтласква кръв. Когато това се случи, се нарушава естественото кръвоснабдяване на мозъка и човек изпада в безсъзнание. Ако в такова положение до няколко минути не се възвърне сърдечната активност, рискът от гибел е действителен.

Цялото изявление с доктор Сардовски, четете в zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР