Д-р Ралица Николова е един от дипломантите с най-висок успех

...
Д-р Ралица Николова е един от дипломантите с най-висок успех
Коментари Харесай

Млади лекари завършиха с отличен МУ-Пловдив, искат да останат в България

Д-р Ралица Николова е един от дипломантите с най-голям триумф от 72-ри випуск на Медицинския факултет на Медицински университет – Пловдив. Тя от дребна е желала да стане доктор. Сега приключва с отличен 5.92. Формулата за този резултат съгласно нея е доста труд, безсънни нощи, твърдоглавие и почтеност.  
Прочетете още
„ Още от дребна имах желанието да оказвам помощ на хората и съгласно мен медицината е един от най-хубавите способи да помагаш на обществото “, сподели пред д-р Николова.  
 
Тя е склонна да отиде да специализира в чужбина, само че е безапелационна, че желае да работи в България.
 
„ Желая да се занимавам с клинична лаборатория. Това е едно от диагностичните посоки в медицината и съгласно мен е извънредно значимо, тъй като способства за слагането на верни диагнози. Надявам се да остана в България. Аз съм българка и желая да остана тук “, споделя още тя.

Още от младите лекари - вижте във видеото:


 
Д-р Ванеса Георгиева към този момент е доктор по компетентност медицина. Решена е да практикува у нас като специализира педиатрия.
 
„ Виждам развиването си в България, тъй като нашата страна се нуждае от млади лекари “, споделя доктор Георгиева.
 
Преди години по-голям брой от младите лекари са виждали своята реализация зад граница, до момента в който в този момент те избират да работят в България.
 
„ Още от дребна желаех да стана доктор и съм на мнение, че излизаме доста готови лекари от университета “, добавя доктор Веселка Савова.
 
400 дипломанти от 16 страни публично станаха лекари. Сред завършващите има жители на Англия, Германия, Италия, Ирландия, Израел, Нова Зеландия и даже Шри Ланка.

С отличен триумф над 5.50 от следването и държавните изпити са 37 дипломанти.
 
„ Не е инцидентно, че МУ-Пловдив е номиниран преди всичко по рейтинг от всички медицински университети в България “, споделя с горделивост проф. доктор Диляна Вичева, която е зам.-ректор по Международно съдействие и планова активност.
 
Дипломите на отличниците бяха връчени от ректора на Медицинския университет в Пловдив проф. доктор Мариана Мурджева.
 
„ Студенти до през вчерашния ден, лекари от през днешния ден, Вие избрахте сложна специалност и изминахте едвам първата крачка по пътя към нея. Избрахте си освен специалност, избрахте си метод на живот! Пред Вас са първите пациенти, първите диагнози, изключителните победи над заболяванията, само че и за жалост от време на време изгубените борби. Да, ние не можем да спасим всички хора от всички заболявания. Но можем да се опитаме! Винаги се стремете да бъдете не просто положителни експерти, пробвайте се да бъдете най-хубавите. Ще би трябвало да преодолявате доста компликации, само че ние имаме вяра във Вас и сме сигурни, че сте подготвени и ще се справите с всяко бъдещо предизвикателство. “ С тези думи към дипломантите се обърна ректорът на Медицински университет – Пловдив проф. доктор Мариана Мурджева.
„ Бъдете щастливи, сполучливи, търсещи и отдадени на специалността си. Вярвайте в себе си “, сподели още ректорът на завършващите млади лекари.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР