Д-р Наталия Канем, изпълнителен директор на Фонда на ООН за

...
Д-р Наталия Канем, изпълнителен директор на Фонда на ООН за
Коментари Харесай

ООН: Населението на Земята е 8 милиарда души – какви са предизвикателствата?

Д-р Наталия Канем, изпълнителен шеф на Фонда на Организация на обединените нации за популацията формулира пред Euronews някои от провокациите: „ Световното население се пренарежда, живеем във време с огромно многообразие. Средната възраст на популацията в едни страни е 50 години, в други – 15. В едни страни популацията е прекомерно огромно, в други – прекомерно малко. Но живеем и в свят на огромно придвижване. Динамиката стана съществена характерност на популацията на света. И виждаме, че има една ос на спорове, която кара хората да усещат, че технитят микрокосмос не е безвреден.

Изменението на климата също тласка мнозина да изоставен местата, където живеят и да търсят по-добър живот другаде. Така че двата центъра, към които би трябвало да търсим решения, са мирът и климатичните промени.

Друга страна в това многообразие е, че в действителност две трети от нас живеят тук-там, където към 2050 година популацията ще намалее, В останалата една трета обаче, популацията пораства доста бързо....

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР