Д-р Гергана Николова, която е член на Българския лекарски съюз,

...
Д-р Гергана Николова, която е член на Българския лекарски съюз,
Коментари Харесай

Д-р Гергана Николова за видеото с Чикагото: Безкрайно сме обидени, наранени и шокирани

Д-р Гергана Николова, която е член на Българския лекарски съюз, разяснява видеото, което изтече в обществените медии, с присъединяване на Венцислав Ангелов, прочут с прякора Чикагото, и доктор Ивайло Иванов в кабинета му.

" Безкрайно сме афектирани, засегнати и шокирани. В 21 век един мъж е свален и душен на пода в мястото, в което той всекидневно оказва помощ и се грижи за болните ", сподели в „ Здравей, България “ по Нова телевизия тя.

„ Този сътрудник е отишъл самичък в едно село, с цел да се грижи за хората и правейки това на тях не им се постанова да търсят друго далечно лечебно заведение, в което да се лекуват ”, добави тя.

Пред Нова телевизия Венцислав Ангелов сподели, че лекарят го е нападнал първи. Д-р Ивайло Иванов обаче отхвърля да е упражнил физическо принуждение. Остра реакция пристигна и от Българския лекарски съюз.

„ След съвещание на УС на БЛС излязохме с декларация. Същевременно Национално съдружие на общопрактикуващите лекари също излязоха с решение. Ние ще ангажираме и ще заплатим правната помощ на нашия сътрудник. Всеки един доктор може да разчита на Лекарския съюз, както и на Националното съдружие, които да застанат зад тила му и да окажат всякаква помощ ”, съобщи доктор Николова. 

„ Какво споделяме с това на обществото? Дали новозавършилите лекари ще останат да работят в страна, в която доктор може да бъде свален на пода там, където работи? Колко от лекарите ще решат да отидат и да работят в селските здравни служби, където могат да станат жертва на експанзия? ”, попита тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР