Д-р Атанас Баташки призова общинските съветници и местната администрация за

...
Д-р Атанас Баташки призова общинските съветници и местната администрация за
Коментари Харесай

На сесията: Питат за общинските жилища и кино Космос

Д-р Атанас Баташки прикани общинските съветници и локалната администрация за по-стриктен мониторинг на КОЦ – Пловдив и неговата активност

С доста въпроси към кмета на Пловдив Здравко Димитров стартира първото постоянно съвещание на общинския съвет след следващите избори.

Заради честите продажби на общински жилища през 2021 година Добромира Тошева от Българска социалистическа партия настоя да научи какъв е финансовият запас, с който общината разполага от продажбата им през 2021 година, както и какъв брой оборотни жилището да останали на общината. От левицата се интересуват и дали събраните средства от жилищата са употребявани за поддръжка и ремонт на тези, които към момента стопанисва Оперативна програма „ Жилфонд “ или ремонтите са поемани за сметка на наемателите. „ На какъв стадий е построяването на 74 жилища за обществено слаби по Оперативна програма „ Региони в напредък “, за която имаме 100 % безплатна помощ “, добави Тошева.

Веселина Александрова от " Демократична България " пък напомни, че още при започване на годината локалната администрация е дала обещание да разгласи социална поръчка за правене на механически план на кино " Космос ", като концепцията е била до лятото той да е подготвен. По думите й такава към момента не е оповестена. Затова тя упорства да получи обяснение какви дейности е подхванала общината по социална поръчка досега.

Д-р Атанас Баташки пък прикани общинските съветници и локалната администрация за по-стриктен мониторинг на КОЦ – Пловдив и неговата активност. „ В одитния отчет, който открих на сдружението има нарушавания - купуват се телефони за по 900 лева, има осъществявани смр-та, които се оказва, че изобщо не са се случвали “, сигнализира доктор Баташки, който изрази очакванията си, че новият шеф ще вкара ред.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР