Д-р Александър Симидчиев написа във фейсбук профила си, че срещу

...
Д-р Александър Симидчиев написа във фейсбук профила си, че срещу
Коментари Харесай

Симидчиев се оплака, че колеги са пуснали жалба“ срещу него до БЛС

Д-р Александър Симидчиев написа във фейсбук профила си, че против него има пусната тъжба до Българския лекарски съюз . Той показва, че е бил наказан от медицински център за различна медицина, който по думите му се ръководи от професор от Българска академия на науките.

Повечето от жалбоподателите работят в един медицински център () за който има любопитни изявления, една от които добре документирана (), разяснява Симидчиев.

Той описа, че началото на проблема е почнал през 2016 година в едно телевизионно изявление , с присъединяване на медицински център " Интеграмед ", който по думите на Симидчиев, практикува различна медицина, която е в нарушаване на Закон за здравето. По думите му няколко дни по-късно Министерство на здравеопазването се е самосезирал и краткотрайно е затворил центъра, само че малко по-късно, той е възстановил своята активност.

В края на 2018 година пуснах подписан от мен сигнал до Столична здравна ревизия, която е под шапката на Министерство на здравеопазването. Проверката за следващ път открива едно и също нарушаване - " Интеграмед " лекува онкологично заболели, само че без да има законовото право да прави това - няма експерт онколог. Центърът може да реализира здравна активност единствено в съответни три посоки - " Урология ", " Хирургия " и " Вътрешни заболявания ", само че не и действия в направление " Онкология ". Причината е, че няма разполагаем доктор с приета компетентност " Онкология ". Управителят доктор Христо Дамянов има докторска степен по научна компетентност " Онкология ". Но притежаването на Общински народен съвет " Доктор " не е равно на владение на здравна компетентност, това не го прави способен в тази сфера и законът не му разрешава да практикува тази компетентност. Минаха повече от 2 години от стартирането на този сигнал и приемане назад на отговор.

Управленското дуо извънредно самоуверено пуска сигнали и недоволства против лекари към Български лекарски съюз, декларира в позицията си Симидчиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР