Д-р Александър Симидчиев е специалист пулмолог. Началник е на функционално

...
Д-р Александър Симидчиев е специалист пулмолог. Началник е на функционално
Коментари Харесай

Д-р Александър Симидчиев поясни кашлицата и задухът ли са най-явните симптоми на коронавируса

Д-р Александър Симидчиев е експерт пулмолог. Началник е на функционално поделение към Медицински институт на Министерство на вътрешните работи, някогашен основен помощник в Специализираната болница “Св. София”. Завършва през 1994 година вътрешни заболявания в Медицински университет - София, през 1996 година - пневмология и фтизиатрия, а през 2007 година - обществена медицина и здравен мениджмънт в същия университет. Специализирал е в Рурландската клиника в Есен, Германия и болница “Шарите” в Париж, Франция.

Член е на Българското сдружение по белодробни заболявания и на Европейското респираторно общество, някогашен шеф е на отдел в “GlaxoSmithKline”-Kанадa. Създател е и на първия в страната уеб-базиран курс по “Дигитална медицина”, който води в Пловдивския медицински университет.

Д-р Александър Симидчиев е ръководител на Управителния съвет на Сдружение “Въздух за здраве”.

- Д-р Симидчиев, би трябвало ли да изпадаме в суматоха, в случай че имаме страшните признаци - кашлица и зной? Само с ковид ли може да са свързани те по време на епидемията, оповестена в страната?

- Категорично, не. За суматоха и дума не може да става. Кашлицата е един от най-честите признаци, свързани с белия дроб. Сама по себе си кашлицата е признак на доста необятен кръг от остри и хронични болести. Така че голям брой аргументи може да има за съществуването на кашлица.

Цялото изявление, четете в zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР