Д-р Абдулах Заргар, който спаси болницата в Исперих от закриване,

...
Д-р Абдулах Заргар, който спаси болницата в Исперих от закриване,
Коментари Харесай

Лекарят, който спаси болницата в Исперих от закриване, вече няма да я ръководи

Д-р Абдулах Заргар, който избави болничното заведение в Исперих от закриване, към този момент няма да я управлява. Решението е на локалния Общински съвет. Причината е, че към момента няма българско поданство и с смяната в Закона за обществените предприятия, не може да управлява здравното заведение.

Назначен е нов конкурс за шеф, а краткотрайно длъжността ще извършва доктор Иван Гайдаров - шеф на Отделението по реанимация.

Местните хора направиха подписка в символ на любов и поддръжка към него. Желанието им беше той да получи българско поданство и да остане шеф на болничното заведение. И в последния си работен ден като шеф на болничното заведение в Исперих доктор Заргар се вълнува единствено от едно - по какъв начин да помогне на пациентите си.

"За мене съществена цел е да съм потребен. Да съм шеф - да не съм, шеф да не съм, не е доста значимо. Да мога да оказвам помощ, това е главното ", споделя доктор Абдулах Заргар пред Българска национална телевизия.

При освобождението на доктор Заргар от управителния пост в Общинския съвет е импортирано предложение лекарят от Иран да получи като бонус за положителното си ръководство 10% от облагата на болничното заведение. Д-р Заргар занапред е разпределил сумата. Ще я подари за развиването на здравното заведение.Неслучайно поради всички добрини, които е направил откогато се е открил в Исперих, докторът е любим на локалните поданици.

В началото на януари той е получил още по-голяма поддръжка. 7 хиляди души са се подписали, с цел да получи българско поданство.

"И оттук насетне се надяваме да бъде чут нашият глас, тъй като считаме, че в края на краищата ние сме хората, които сме България, и имаме потребност от подобен експерт като доктор Заргар ", сподели ръководителят на Инициативния комитет Джанан Родоплу.

"Управител на болничното заведение е доста тежка работа и хората също знаят нашия доктор Заргар какъв брой денонощия не е спал. Той е по едно и също време и лекар, и управител ", сподели общинският консултант Юнуз Хаккъ.

Веднъж към този момент е подавал молба за българско поданство, само че му е било отказано. Имал е условна присъда за недекларирана валута при влизане в България, която обаче от дълго време е изтекла. Сега както той, по този начин и неговите съграждани се надяват молбата му да бъде задоволена.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР