Д оставките на руски природен газ за Румъния от 1

...
Д оставките на руски природен газ за Румъния от 1
Коментари Харесай

Киев: Руският газ за Румъния вече тече през България

Д оставките на съветски природен газ за Румъния от 1 април 2021 година се обезпечават през „ Турски поток “ без потреблението на газопреносната система (ГПС) на Украйна. Това заяви ръководителят на „ Оператора на ГПС на Украйна “ Сергей Макогон, представен от организация „ Фокус “.

„ В момента преносът по южния маршрут през Украйна се прави единствено за молдовски консуматори “, написа той в страницата си във „ Facebook “.

Макогон също напомни, че преносът на съветски газ до Турция, Гърция и България през украинската газотранспортна система е спрял след стартирането на тръбопровода „ Турски поток “.



Според него, в случай че работата по удължаването на газопровода през България и Сърбия бъде приключена, „ Газпром “ ще трансферира преноса към Унгария през „ Турски поток “ и Украйна ще загуби още 10-12 милиарда кубически метра пренос на газ на година.

Транзитът на природен газ през украинската газотранспортна система през 2020 година възлиза на 55,8 милиарда кубически метра, което е с 37,7% по-малко спрямо 2019 година (89,6 милиарда кубически метра).



Газопроводът „ Турски поток “ с планова мощ 31,5 милиарда кубически метра газ годишно, през който съветският газ тече през Черно море към Турция и по-нататък към Южна Европа, беше пуснат в употреба през януари 2020 година Турция, България, Гърция, Северна Македония и Румъния бяха първите, които получиха газ по него. От началото на 2021 година по новия маршрут получават газ Сърбия и Босна и Херцеговина. По-късно газът от „ Турски поток “ би трябвало да доближи до Унгария и Австрия през Сърбия.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар Водещи--> --> Не пропускай Млад публицист и жена му са поканени на банкет. Тя е предмет на всеобщо внимание, мъжете непрестанно я канят на танц. - Тя е очарователна… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниТе са били нападнати от четирима маскирани мъже малко след полунощПремиерът на северната ни съседка предвижда, че до края на юли в страната му може да има 10 млн. ваксинирани„ Рокетмен “ и „ Господин Търнър “ ще създадат своя ефирен дебют през уикендаБременната трябвало да бъде превозена от остров Зюлт до болницаОбщата сума възлиза на над 3 млн. леваКой събра протестния избор и кой завоюва гласовете на най-младитеМетодът разрешава цялостен разбор на взетите пробиТелевизионен репортаж провокира полицейско разследванеТрафикът се контролира от полицаиДъщерята на Стив Ъруин - Бинди, показа очарователни фамилни фотоси на себе си, своя брачен партньор Чандлър и дребната Грейс, която се роди на 25 март 2021 г.Причината е отнето предимствоЗдравните специалисти споделят, че ще би трябвало да живеем с ковид всяка година, както живеем с грипаВ Германия от ден на ден хора се заразяват с ковид вкъщи или в учебните заведения и детските заведения. Къде най-често се предава инфекцията? Данните на института “Роберт Кох ” хвърлят светлина и по този въпрос.Скандалът зародил пред частен дом сред група мъжеДамите ще би трябвало да преодолеят уплахата си от змииВижте неповторими фотоси, които няма да ви оставят безразличниОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР