Д анни, за които се твърди, че разкриват колко малко

...
Д анни, за които се твърди, че разкриват колко малко
Коментари Харесай

Най-богатите не плащат данъци

Д анни, за които се твърди, че разкриват какъв брой малко налози заплащат американските милиардери, изтекоха в новинарски уеб страница, оповестява Би Би Си ().

Сайтът ПроПублика () споделя, че е видял данъчните заявления на някои от най-богатите хора в света, в това число Джеф Безос, Илън Мъск и Уорън Бъфет.

Медията твърди, че притежателят на Амазон Джеф Безос не е плащал налог през 2007 и 2011 година, а притежателят на Тесла Илън Мъск не е плащал нито цент през 2018 година

Говорителка на Белия дом назова теча на данни „ незаконен”, а ФБР и данъчните управляващи проверяват.

ПроПублика съобщи, че проучва „ голямата маса данни от данъчната служба” за налозите на милиардерите и ще разгласява спомагателни детайлности през идващите седмици.

Въпреки че Би Би Си не е съумяла да удостовери изказванията на уеб страницата, хипотетичното приключване на данни идва в миг, в който става все по-разгорещен дебата за размера на налога, заплатен от богатите, и възходящото неравноправие.

ПроПублика съобщи, че 25-те най-богати американци заплащат по-малко налози – приблизително 15,8% от поправения брутен приход – от множеството американски служащи.

Ще трансформират ли нещо проектите на Джо Байдън

Уебсайтът съобщи, че „ употребявайки изцяло законни данъчни тактики, доста от супер богатите са способни да свият сметката си за налози и да не платят нищо или съвсем нищо на държавата”, даже, когато благосъстоянието им се усилва през последните няколко години.

Богатите, както и доста елементарни жители, могат да понижат налозите си посредством благотворителни дарения и изтегляне на пари от приходи от вложения вместо от голяма заплата.

Използвайки данни, събрани от списание „ Форбс”, уеб сайтът ПроПублика съобщи, че

благосъстоянието на 25-те най-богати американци групово е скочило с 401 милиарда $ от 2014 до 2018 година, само че те са платили единствено 13,6 милиарда $ налог

върху приходите през тези години.

Президентът Джо Байдън даде обещание да усили налога за най-богатите американци като част от задачата му за възстановяване на равенството и събиране на пари за огромната му капиталова стратегия за инфраструктура. Той желае да увеличи най-високата данъчна ставка, да удвои налога върху облагите, които печелят от вложенията, и да промени налога върху наследството.

Анализът на ПроПублика обаче заключава: „ Докато някои богати американци, като да вземем за пример мениджърите на хедж фондове, биха плащали повече налози според актуалните оферти за администрация на Байдън, по-голямата

част от топ 25 на богаташите съвсем няма да усетят измененията ”.

Твърди се, че един от упоменатите милиардери, филантропът Джордж Сорос, е плащал най-малък налог. От неговия офис не дадоха отговор на молбата за коментар от страна на Би Би Си, само че са декларирали в изказване пред ПроПублика, че господин Сорос не дължал налози няколко години поради загуби от вложения.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР