Crypto.com призна, че е направил още една голяма и тревожна

...
Crypto.com призна, че е направил още една голяма и тревожна
Коментари Харесай

Да преведеш 400 милиона долара на грешен адрес

Crypto.com призна, че е направил още една огромна и тревожна техническа неточност: по простъпка изпрати 320 000 в етериум (около 416 милиона долара) към друга борса за криптовалута, наречена Gate.io, преди към три седмици. В обява в Twitter основният изпълнителен шеф на Crypto.com Крис Марсалек споделя, че компанията е трябвало да изпрати валутата до един от своите студени или офлайн портфейли, само че инцидентно го е изпратила на адрес в " белия лист ", принадлежащ на нейния корпоративен акаунт в Gate.io оповестява The Verge.

Всичко това се разигра, откакто Марсалек разгласява обществено адресите на студения портфейл на компанията, с цел да обезпечи бистрота за това какво борсата прави със средствата си. След ровене в транзакциите на Crypto.com, един консуматор в Twitter показва, че борсата е изпратила 320 000 в етериум на Gate.io на 21 октомври, сума, която съставлява към 80 % от етериум портфейла на компанията.
 Crypto.com спря избрани преводи в системата си
Криптоборса с 1500 чиновници в България спря някои от преводите в система си

" Ние не желаеме спомагателен риск за нашите консуматори, приближаващ от тази област "

По-късно Маршалек прибавя, че е съумял да възвърне " цялостните " трансферирани активи. Потребителите на Twitter потвърдиха, че Crypto.com е получил средствата си назад към седмица по-късно, прехвърляйки 285 000 етериум (около 350 милиона долара) в един портфейл и поставяйки останалите 35 000 етериум (около 43 милиона долара) в различен. Gate.io също разгласява отговор, отбелязвайки, че е почнал да връща средствата, откакто са разбрали, че преводът е " оперативна неточност ". Но най-малко този път средствата на Crypto.com фактически са били върнати. През август много злополучна неточност докара до това, че Crypto.com преведе на клиент 7.2 милиона $ вместо 68 $, като сега води правосъдни каузи, с цел да си върне парите.

All funds were returned. We have single digit USD million balance on Gate as of now.
— Kris | Crypto.com (@kris)
Въпреки уверенията от Маршалек, че " всички наши системи работят обикновено ", цялото това тестване провокира евакуиране на пари от платформата, защото потребителите стартират да се тормозят дали Crypto.com ще претърпи същата орис като към този момент банкрутиралата борса FTX. Някои консуматори спекулират дали прехвърлянето е направено, с цел да се промени доказателството за запаси, което многочислени крипто тържища дадоха обещание да дават в отговор на срутва на FTX.

Докато Gate.io разгласява своята моментна фотография от одита на активите на 19 октомври и обясни, че " депозитът на Crypto.com не е включен ", Crypto.com даде отчасти доказателство за запаси на 11 ноември. Изпълнителният шеф на Binance Чангпенг Жао наподобява загатна за обстановката в туит в неделя сутринта, заявявайки: " Ако една борса би трябвало да реалокира огромни количества крипто преди или откакто показва адресите на портфейла си, това е явен знак за проблеми. Стой настрани. "

So publishes wallets showing the " top assets " on the platform

+20% of the portfolio is SHIBA INU?!

Does have exposure to SHIB directly?

Crypto. com doesn't seem to do any material vol in the SHIB pairs (~2%) so why would the customers own so much?
— zk-???? (@ZK_shark)
Освен това, мощно терзание е, че 20% от активите на Crypto.com са в не изключително известната криптовалута Shiba Inu, която е считана за шеговита, а не за сериозна криптовалута.

 Crypto.com, за която работят и хиляди българи, освобождава 5% от личния състав си след срутва на криптовалутите
Crypto.com, за която работят и хиляди българи, стартира да освобождава чиновници

Това е третата криптокомпания, която освобождава чиновници

Crypto.com е и огромен шеф в България, като до юни 2022 година имаше близо 3000 чиновници, само че те бяха понижени фрапантно до 1500 през август.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР