cross.bgТази седмица британските депутати за последно ще трябва да решат

...
cross.bgТази седмица британските депутати за последно ще трябва да решат
Коментари Харесай

Ключова седмица за Брекзит

cross.bg

Тази седмица английските депутати за последно ще би трябвало да решат по какъв начин и по кое време страната ще напусне Европейския съюз, единствено дни преди уговорената за това дата: 29 март.

Парламентът би трябвало да гласоподава за съглашението за овакантяване на премиера Тереза Мей и в случай че го отхвърлят, ще би трябвало да гласоподават дали да изоставен без съглашение или да отсрочат Брекзит.

Ето основните дати тази седмица:

11 март, понеделник

Премиерът Тереза Мей може да иде в Брюксел, с цел да завърши всички промени, които е договорила по съглашението, отнасящо се за защитната уговорка за Северна Ирландия.

Европейски Съюз отхвърли да отвори още веднъж договаряния по текста, само че предложи по-нататъшни гаранции за действието на защитната уговорка – съглашение, което би трябвало да резервира отворена границата сред Англия и Ирландия.

Крайният период е понеделник вечерта, когато Мей би трябвало да показа пред Камарата на общините измененията по съглашението, тъй че те да могат да гласоподават във вторник.

12 март, вторник

Тереза Мей ще открие дебата по съглашението към 14.45 българско време. Гласуването се чака към 21.00 часа.

13 март, сряда

Ако съглашението бъде отхвърлено, депутатите ще би трябвало да гласоподават дали Англия да напусне Европейски Съюз без съглашение.

14 март, четвъртък

Ако депутатите отхвърлят „ корав “ Брекзит, те ще би трябвало да гласоподават дали да изискат от Европейски Съюз „ малко и лимитирано “ закъснение на Брекзит. Тереза Мей към този момент загатна опцията за 3-месечно удължение, което би трябвало да завърши преди първата сесия на новия Европейски парламент при започване на юли.

21-22 март, четвъртък-петък

Лидерите на Европейски Съюз, в това число министър председателят Тереза Мей се събират на последната си среща, преди Англия да напусне Европейски Съюз

29 март, петък

Англия напуща Европейски Съюз, в случай че процесът не бъде официално продължен или анулиран – алтернатива, която никой не разисква.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР