* CREDiPORT е единствената онлайн платформа у нас за посредничество

...
* CREDiPORT е единствената онлайн платформа у нас за посредничество
Коментари Харесай

Как се пазарува онлайн във финансов хипермаркет

* CREDiPORT е единствената онлайн платформа у нас за ходатайство сред клиенти и финансови институции  * Консултации в региона на пенсионното обезпечаване е новата услуга, която бе прибавена към заемите и застраховките
Трябва ти заем? Нуждаеш се от застраховка за колата, дома или бизнеса? Или се чудиш кой пенсионен фонд предлага най-хубави условия, с цел да се осигуряваш в него?

Само мисълта, че би трябвало да обикаляш офисите на финансови институции, да чакаш на опашки и да губиш не часове, а дни в търсене на най-изгодните предложения, основава дискомфорт. Още повече във време на пандемия, когато избягването на контакти е мощно целесъобразно. 

За благополучие тези старания към този момент може да се спестят. Както извършването на покупки на всевъзможни артикули за мнозина става през компютъра или смарт телефона от дивана у дома, по този начин и най-хубавите финансови услуги е възможно да се изберат през първия онлайн портал за заеми, застраховки и пенсионно обезпечаване.

Предлага ги платформата Кредипорт /CREDiPORT/ - медиатор сред клиента и институциите. Тя работи с заеми и застраховки още от предходната година, а от вторник единният финансов хипермаркет добави към тези услуги и пенсионно обезпечаване, сподели за " Стандарт " Нора Петкова, началник планове и член на съвета на шефовете в Кредипорт АД.

Темата за втората пенсия е изключително настояща в последно време, когато в Народното събрание се одобряват измененията в Кодекса са обществено обезпечаване, регламентиращи по какъв начин тъкмо ще се получават парите от втория и третия дирек. Предстои първите дами да получат право на втора пенсия след септември 2021 година, а пред мнозина стои въпросът по какъв начин е по-изгодно - да оставят партидите си в пенсионните сдружения или да ги трансферират в Национален осигурителен институт. В тази връзка CREDiPORT предлага три доста значими услуги - пресмятане на планирана пенсия, препоръки за балансиране на партидите в обособените стълбове и прекачване на партиди за по-добра рентабилност.

Какво съставлява CREDiPORT?

Това е борса за финансови услуги, където се прави ходатайство сред клиентите и финансовите институции напълно в цифрова среда. Всички огромните финансови институции по света имат, възнамеряват да основат или да купят такава платформа. В България CREDiPORT няма аналози все още.

Кои са преимуществата?  

1. На софтуерната платформа се съпоставят предложения на финансовите институции, като се дава опция за избор на най-хубавата.

На електронния адрес https://crediport.bg/ клиентът избира търсената услуга - " Кредити ", " Застраховки " или " Осигуряване ". После попълня въпросник, който доближава до институциите, участници в платформата и  получава лични оферти, от които да избира.

" Ако да вземем за пример човек кандидатства за заем и търси най-хубавото предложение в другите банки, единствено сравняване на лихвите не е задоволително - може лихвата да наподобява най-ниска, само че спомагателни такси да оскъпят заема. С помощта на CREDiPORT се съпоставя сумата, която в последна сметка би трябвало да се върне, както и месечната вноска ", изяснява Нора Петкова.

Препоръчително е да се избере банка, която предлага и преференциални спомагателни условия, да вземем за пример застраховка, онлайн банкиране, разплащателна сметка.

Освен това претендентът за заем може самичък да ревизира изцяло анонимно своята кредитна оценка - да реши по какъв начин наподобява в очите на кредиторите, т.е. дали ще получи доста предложения и то при оптимално положителни условия.

Всичко това дава опция да разполагаме с  пълна информация за целия пазар без да се постанова да посещаваме физически банкови офиси или да пропуснем някоя скрита такса. Това е най-хубавият метод да  се направи осведомен избор.

В допълнение, комбинирането на няколко финансови продукта по подобаващ метод води до икономисване на средства и по-обхватно покриване на потребностите.

2. Кандидатстването е напълно онлайн .

След като клиентът достъпи платформата, стъпките са изцяло цифровизирани.

" За облекчение на клиентите ни сме интегрирали функционални чатботове, видеоидентификация и издаване на квалифицирани електронни подписи, които обезпечават опцията договорката да се движи напълно онлайн. Това може да стане от всяко място и когато и да е. Достатъчно е единствено искащият да е пълновръстен и да разполага с интернет, компютър или смарт телефон ", споделя Нора Петкова.

Ако става въпрос за застраховка, приемането на полицата става по имейл, без пощальон, а заплащането на дължимите суми също е онлайн.

3. Всички услуги на CREDiPORT са безвъзмездни

Това включва освен борсата за заеми и  магазина за онлайн застраховки, само че и електронните подписи, за които клиентът също не заплаща.

4. Сигурността е обезпечена

Тъй като тематиката със сигурността на персоналните данни е доста сензитивна за обществото, от CREDiPORT са обърнали особено внимание на отбраната. Използват се най-съвременните средства и целият развой - от мрежата до функционалностите за потребителско преживяване, се подлага на непоколебим надзор.

Приятно извършване на покупки!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР