Covid зони ще бъдат открити до два дни в Кюстендил

...
Covid зони ще бъдат открити до два дни в Кюстендил
Коментари Харесай

До 2 дни откриват Covid зони в Кюстендил и Дупница

Covid зони ще бъдат открити до два дни в Кюстендил и в Дупница, сподели за Националното радио шефът на Регионалната здравноосигурителна каса доктор Сашо Котев.

Те ще се употребяват от хора  с потвърден Covid-19, като зоната в Дупница ще е за 6 общини - Дупница, Бобов дол, Сапарева баня, Бобошево, Рила, Кочериново.

Зоната в Кюстендил ще е в районната болница „ Д-р Никола Василев “, а тази в Дупница в МБАЛ „ Св. Иван Рилски-2003 “.

Договорите с тях ще бъдат подписани най-късно на следващия ден, сподели шефът на доктор Сашо Котев:

„ Центрове, в които амбулаторно се лекуват потвърдено инфектирани заболели. В Covid зоната потвърдено болен ще отиде да си получи безвъзмездна рецепта електронна, с цел да се лекува у дома, ще му дадат пулс-оксиметър, с цел да си мери кислородната плътност, в случай че падне под 93 надлежно незабавно да постъпи в болница, ще бъде под наблюдаване, ще му бъдат направени два прегледа “.

Регистрираните позитивни случаи на територията на област Кюстендил от началото на пандемията до момента са  към този момент близо 10 000. Излекуваните са към 9 хиляди лица, умрелите - 501. На домашно лекуване към днешна дата са 367 души, а под карантина - 603, сочи информация на регионалния действен щаб.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР