Covid кризата наложи смели иновативни решения в банково-финансовия сектор и

...
Covid кризата наложи смели иновативни решения в банково-финансовия сектор и
Коментари Харесай

Кризата наложи смели иновативни решения в банково-финансовия сектор

Covid рецесията наложи смели новаторски решения в банково-финансовия бранш и връзките му с клиентите. Как технологиите оказват помощ на ръководството на вземанията, какво е належащо още за цифровото сключване на ипотечни покупко-продажби и по какъв начин се преструктурират фирмите, с цел да оцелеят на пазара.

Оказва се, че въпреки и закостенял, финансовият бранш се оправя сполучливо с провокациите на времето. Коронакризата форсира доста процесите на нахлуване на дигитализацията, като се стартира от хоумофиса, който се оказа вероятен и за банковите чиновници.

"Като всяка една рецесия, COVID-19 - също и от нея ще избуят сигурно доста промени и много нововъведения. Успяхме да се преструктурираме много бързо, за по-малко от две седмици. Което демонстрира, че няма статукво, което да споделя, че банките не са толкоз гъвкави, всичко е въпрос по какъв начин управляваш бизнеса ", сподели Николай Спасов - банков управител за БНР.

Някои банки към този момент вкарва и автоматизирана машинна оценка на решенията за заеми - кой кредитоискател е евентуално многообещаващ, кой - не. Това изясни Лидия Димитрова от компания за събиране на вземания.

"Процес, който с години е бил един и същи, се случи доста бързо поради рецесията. Дали е положително, или е неприятно - следва да разберем ", разяснява тя.

Според Станимир Николов от компания за оценка на обекти Covid рецесията отваря доста ниши на пазара и основава спомагателни благоприятни условия, които ще са необратими.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР