COVID картата на България светна в жълто! Всички пет региона

...
COVID картата на България светна в жълто! Всички пет региона
Коментари Харесай

Жълтият цвят превзе COVID картата на България! Заболеваемостта в Пловдивско пада под 900

COVID картата на България светна в жълто! Всички пет района в страната се намират в Етап 2, което значи, че под 70 на 100 от кревати за интензивно лекуване са заети.

14-дневната заболеваемост в Пловдивско също спада, като към този момент трайно се намираме под границата от 1000 на 100 000. Към днешна дата тя е 884. Няколко области в страната пък са паднали под 500 на 100 000 – Благоевград, Смолян и Кърджали.

Припомняме, че Регион 4, в който се намира и Пловдивска област, беше първият за страната, в който се наблюдаваше спад на приети в болница случаи и заети болнични кревати. От елементи това се дължеше на Кърджали - региона, която по дифолт се движи в най-ниски граници на заболеваемост от началото на рецесията.

Следващият район, който светна в жълто, бе този на Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе и Плевен. Близо седмица по-късно обстановката за цялата страна реализира прогрес в битката с COVID-19.

В прогнозата за идващите 5 дни не включва прекосяване в Етап 1 за нито една област, сочат данни на Единния информативен портал.

Това бе и повода за анулация на условието за зеления документ за редица действия на закрито. От на следващия ден той ще бъде необходим единствено за обслужващия личен състав в публичните обекти и заведения. Собственици обаче към момента може по персонално убеждение да оставят документа като наложително изискване за допускане до обектите им. Това е част от тристъпковия проект за облекчение на рестрикциите, като към този момент се разрешават и просветителни мероприятия в школи и езикови центрове.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР