COVID добавките от 60 лева към пенсиите и мярката 60/40

...
COVID добавките от 60 лева към пенсиите и мярката 60/40
Коментари Харесай

COVID добавките и мярката 60/40 остават и след 1 април |

Коронавирус добавките от 60 лв. към пенсиите и мярката 60/40 ще не престават да работят и след края на изключителната епидемиологична конюнктура, оповестяват от Министерството на труда и обществената политика.

Правителството реши - няма да се носят маски на закрито, а киносалони и театри ще работят с цялостен потенциал. Подновяват се и свижданията в лечебните заведения. 

От общественото министерство изясняват, че Коронавирус добавките от 60 лв. към пенсиите на всички пенсионери ще се изплащат до края на юни . Националният застрахователен институт ще продължи да превежда и еднократната добавка от 75 лева на всички пенсионери , които в интервала от 1 януари до 30 юни завършат цялостен имунизационен курс срещу COVID-19 или имат сложена първа доза от 1 до 30 юни.

До юни в това число ще се изплащат и изравнителни добавки към пенсиите на хората, които през януари са получили по-ниска обща сума от сбора на Коронавирус добавката и пенсия спрямо декември 2021 година

ТЕЛК решенията, чийто период е изминал по време на изключителното състояние или изключителната епидемиологична конюнктура, ще важат до 30 юни . До същата дата служебно се удължава и срокът за погашение на пенсиите за неработоспособност по експертни решения, които са изтекли по време на изключителното състояние или изключителната епидемиологична конюнктура.

Тези пенсии ще продължат да се получават и след 30 юни, в случай че до тогава хората са преосвидетелствани и в Националния застрахователен институт са постъпили данни за избрания нов период на инвалидността.

Мярката 60/40 ще бъде удължена до 30 юни при опазване на досегашните условия за поддръжка за опазване на работните места . През цялата 2022 година до 90 дни неплатен отпуск ще се зачита за трудов и застрахователен стаж.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР