COVID бавно пълзи нагоре и набира сила в нашия регион.

...
COVID бавно пълзи нагоре и набира сила в нашия регион.
Коментари Харесай

Д-р Миндов: Ваксинираните срещу COVID през 2021 - 2022 г. трябва да се ваксинират отново

„ Коронавирус постепенно пълзи нагоре и набира мощ в нашия район. При температура над 38 градуса, мислете и за Коронавирус и търсете доктор “. Това сподели пред телевизия Bulgaria On Air общопрактикуващият доктор от София доктор Георги Миндов.

На базата на опита са като персонален доктор той изясни, че не е имал случай имунизиран пациент да се разболее, само че направи едно значимо конкретизиране,  а точно, че имунизираните през 2021 – 2022 година към този момент са с изчерпана имунна отбрана и би трябвало да си слагат още веднъж ваксина. Друг не по-малко значителен проблем по думите му е, че доста хора остават недиагностицирани и нелекувани.

Той изрично предложи на хората да бъдат дейни и да се имунизират против Коронавирус или в РЗИ, или при персоналните си лекари, като посочи, че имунизациите са изцяло безвъзмездни за тях.

„ Това, което се случва в Гърция, се случва и при нас, само че при нас не се приказва. Министерството на здравеопазването би трябвало да вземе ограничения, най-малко в заведенията за извънболнична помощ да има заповед по райони да се влиза с маска. В коридорите, в случай че има двама съмнителни с Коронавирус, други са пристигнали за медикаменти, само че са дружно “, разяснява доктор Миндов.

Той изясни, че в България липсва лекарство за лекуване на Коронавирус, което се ползва в други страни и по време на пандемията бе приложено на американския президент Джо Байдън. По думите на доктор Миндов, този медикамент може да бъде животоспасяващ за пациенти от рискови групи, каквито са хората с диабет.

„ Обаждат ми се обезпокоени хора, млади, питат какво да вземат, мога ли да си го купят. Лекуваме ги по рецептата на Мангъров – чайчета, билки и витамини. Първата битка, която повеждам, е да убедя пациента, че би трябвало да си направи тест – дали е грип или е Коронавирус “, даде образец от всекидневието си доктор Миндов.

Той означи още, че не сме достигнали пика на грипа и епидемиологичните равнища са към момента надалеч, а има значение и това, че са били сложени много противогрипни ваксини.

Д-р Миндов разяснява и тематиката за епидемията от морбили в прилежаща Румъния. Той обърна внимание, че у нас няма регистрирани случаи на морбили, само че има пропуски във имунизациите.

По думите му всеки, при който има непоставена ваксина, може да се обърне към кабинетите, които са разкрити за тази цел.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР