COVID-19 убива масово българина, няма друга причина за огромната разлика

...
COVID-19 убива масово българина, няма друга причина за огромната разлика
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски позна: Мрем яко, 5 пъти повече от преди год...

COVID-19 убива всеобщо българина, няма друга причина за голямата разлика в смъртността в този момент и преди година. Иначе казано военачалник Мутафчийски не излъга - в случай че не съблюдаваме, ще се мре крепко.

Потвърди го през днешния ден някогашният му сътрудник от Щаба - математикът проф. Витанов. Ученият от Българска академия на науките е извадил страховити цифри. Само за 20 дни на октомври броят на умряли у нас надвишава 4,15 пъти този от октомври предходната година.

При това движение на умряли от COVID-19 всеки ден не е мъчно да се пресметна, че в оставащите дни броят им ще скочи до 5, даже 6 пъти повече съпоставяне с предходната година. Но ето обяснението и цифрите, оповестени от професора тази заран:

" Кратка информация за оперативната конюнктура за България във връзка с пандемията COVID-19 за 21 октомври 2021 година
Тази информация е за хората, които желаят да знаят какво чакам, че ще се случи с пандeмията в околните дни.
Информацията е такава, каквато излиза от компютрите. Добро или неприятно, това излиза, това ви пиша.
Текущата обстановка се утежнява. Както и чакахме, влизаме в интервала на октомврийските пикови стойности на вторичния пик на вълната.
Виждате картата на риска според проекта на Министерството на здравеопазването. Там се чака огромната проблематична зона от области на равнище 4 в Западна България да се съедини с проблематичната зона в Централна България.



Новите претенденти за равнище 4 през днешния ден са Велико Търново и Русе. С това областите на равнище 4 ще станат 16 - повече от половината. Това завлича и страната като цяло на равнище 4. От прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост се вижда, че и Силистра се е засилила да става претендент за равнище 4. Картата на риска според нашата методология стана напълно виолетова - единствено Кърджали е в алено.

Влизаме в интервала на пиковите стойности на вълната. Той нормално продължава 10-на дни
до 2 седмици. Да забележим по какъв начин ще е при тази вълна - тя не наподобява доста на предходните
Смъртността ви е ясно. Мъка.
А числата са такива
За смъртността (починали според формалния портал coronavirus.bg, че някои злобари още не знаят какви са тия числа) - никакъв коментар, просто цифри за информация:
умряли в края на септември 2021 - 20882
умряли до през днешния ден - 22719
умряли октомври 2020 (за целия месец) - 441
умряли за октомври 2021 - 1837 (за 20 дни)
Починалите до момента за октомври 2021 са 4.16 пъти повече в сравнение с умрелите за целия октомври 2020.
Никакъв коментар. Ама никакъв коментар. Изводите си ги правете сами, кой каквито желае да си ги прави. Давам единствено цифри, коментарът ще го направя в края на месеца, както съм ви заречен.

Ава за какво съм сравнявал октомври тази година с октомври предходната, аматова, но това. Писах към този момент, коментар ще направя на края на месеца. Изследвам резултата от корозивното деяние на анти-ковид и анти-ваксърските теории върху популацията.

Добър знак за това е смъртността. Търся отговор на простичкия въпрос - за какво тая вълна не е смазана, откакто има ваксини.
Въпросът е простоват, само че отговорът не е банален.
Днес базовото репродуктивно число е 1.364. Надхвърли 1.3.
Започва засилено натоварване на здравната система, в случай че това число се задържи над 1.3. Броят на дейните случаи ще пораства бързо, ще се усилват по-бързо и хоспитализациите и случаите за интензивни отделения.
Разпространението на болестта в страната е преобладаващо дифузно. Днес 26 области са с такова разпространяване.
Само в 2 области дифузното разпространяване още го няма - Кърджали и Бургас. Но и те са на ръба на старта на дифузно разпространяване ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР