COVID-19 погуби цяло семейство лекари от село Краище, Община Белица.

...
COVID-19 погуби цяло семейство лекари от село Краище, Община Белица.
Коментари Харесай

Кой ще се грижи за болните в Краище след смъртта на семейство лекари? 

COVID-19 погуби цяло семейство лекари от село Краище, Община Белица. С ковид починаха съпрузите Муса Вакльов и Ава Вакльова и техният наследник Емил Вакльов - всичките уважавани медици в целия район. След гибелта им цялата община потъна в тъга, а локалните хора не могат да повярват, че единствено за седмица изгубиха хората, които ги лекуваха.

36 години Джени Драскова е здравна сестра в кабинета на лекар Муса Вакльов. "Като пристигна болен в кабинета, той го предразполагаше и успокояваше. Никога не почиваше, не искаше да оставя хората ", споделя дамата пред Нова телевизия.

Заедно години наред сестра Драскова и лекар Вакльов се сблъскват с хиляди тежки ориси, срещат страха в очите на пациентите си, връщат вярата и живота в тях.

Фамилията Вакльови е уважавана в Краище от дълги години насам. "Тези хора спасяваха живот в продължение на 40 години. Селото не е същото, а тъгата е голяма. Три слънца изгаснаха вечно ", показа кметът на селото Муса Мизур.

Кабинетът на лекар Вакльов през днешния ден е заключен. Решетката като че ли е поставила тъжния завършек на един заслужен живот, воден в името на хората. В Краище всеобщо хората в този момент се насочват към лекар Нефизе Фургьова.

"Ние бяхме селото с най-вече медицински лица, гордеехме се с това. Можехме да си оказваме помощ, в случай че единият отсъства ", споделя Фургьова.

В памет на фамилията лекари в Белица към този момент оповестиха ден на печал. Муса, Ава и Емил Вакльови си отидоха от този свят, само че в Краище те няма да бъдат забравени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР