COVID-19“ е предизвикал истински бум на секса онлайн и на

...
COVID-19“ е предизвикал истински бум на секса онлайн и на
Коментари Харесай

Бум на онлайн секса заради коронавируса

COVID-19 “ е провокирал същински взрив на секса онлайн и на порнографията измежду младежите на Италия – до този извод стигна в изследване профилираната в проучването на проблемите на младежите на Апенините фондация „ Фореста “, написа flagman.bg. Сътрудниците на институцията са интервюирали 5000 италианчета сред 14 и 18 години от три огромни области на страната, след което са създали единомислещо заключението, че пандемията е трансформирала радикално стила на половия живот и секс-привичките на подрастващите.

Като съгласно ръководителя на изследването проф. Карло Фореста става дума за построяването на ново отношение на младежите към сексуалността - принудени от всевъзможни забрани да си стоят у дома, те я изживяват пред екраните на компютъра, таблета или смарт-телефона доста по-свободно и с много по-малко задръжки. Доста забавно е изказванието на Фондацията „ Фореста “, че във времето на COVID-19 италианчетата са преоткрили своята половост с помощта на интернет.

Така да вземем за пример спрямо интервала 2018 – 2019-та година през 2020 – 2021-ва се е удвоил броят на подрастващите, които се доверяват безпроблемно на уеб страниците за запознанства в мрежата. Рязък скок нагоре пък се установи най-много към порнографията, която към този момент наподобява като нова и непрекъсната привичка най-много за девойките, позволяваща им да се отдават волно на автоеротизъм. Иначе казано да опитват телесни удоволствия, да се задоволяват без да дават сметка на който и да било, без да имат неуместни очевидци, като бъдат самите себе си. Процъфтяват също по този начин, освен това при двата пола, както секстинга – размяната на известия, фотоси или клипчета със полово наличие, по този начин и киберсекса – виртуалния секс, при който двама души споделят в мрежата, подтикват се взаимно и се самозадоволяват.

Другата установена от социолозите наклонност е увеличението измежду момчетата на броя на тези, които афишират намерено, че не са хетеросексуални – през 2018-2019-та те са били 8%, до момента в който във времето на „ Ковид-19 “ или през 2020-2021-ва те са към този момент 15%. Но девойките несъмнено ги бият по полова флуидност, тъй като при тях този индикатор е бил преди нашествието на ковид на равнище 22%, до момента в който при пандемията се е качил на 29%.

За ръководителя на проучването проф. Карло Фореста тази наклонност свидетелства за развиването по време на пандемията на първо място измежду подрастващите италианки на новоосъзната полова флуидност, защото онлайн те показват своята сексуalност без задръжки, като най-много не са притискани от възпиращи ги психически фактори. Любопитен е изводът в проучването, че от началото на пандемията италианчетата употребяват несъмнено по-малко алкохол и опиати – може би и тъй като доставката на затворените у дома младежи изключително на опиатите е много сложна, гадаят социолозите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР