© Юлия Лазарова Още по темата Обжалване, обжалване, обжалване Некачествените

...
© Юлия Лазарова Още по темата Обжалване, обжалване, обжалване Некачествените
Коментари Харесай

Най-големите обществени поръчки през седмицата

© Юлия Лазарова Още по тематиката
Обжалване, обжалване, обжалване

Некачествените процедури, а не злоупотребата с права са казусът на публичните поръчки
30 мар 2018
Най-добре без публични поръчки

Разходването на обществени средства
30 мар 2018
Най-големите публични поръчки през седмицата
25 мар 2018
Каракачанов се зарече да не бави повече плана за нов изтребител

Крайният период за одобрение на новите критерии за избор обаче се измести с още един месец
22 мар 2018 Софтуерни лицензи за служителите
58 млн. лева

Правителството разгласи търг за продължение на софтуерното обезпечаване за програмни артикули на " Майкрософт " с добит лиценз за безсрочно право на прилагане за потребностите на държавната администрация. Става дума за даване на услуга от вида Premier Support Services в размер от 2610 часа, даване на услуга от вида Digital Advisory Services в размер от 1200 часа за целия период на контракта, който е до края на 2020 година Участниците следва да имат предоставени права от производителя " Майкрософт " или от оторизирания дистрибуционен център на производителя за Европа, Близкия изток и Африка (Microsoft Ireland Operations Ltd.) да подписват контракт за обемно лицензиране от вида Enterprise Agreement.

Оферти ще се одобряват до 5 май.

Медицински произведения за УМБАЛ " Свети Иван Рилски "
35 млн. лева

Конкурс за доставката на 359 медицински произведения за неврохирургия, инвазивна образна диагностика, интервенционална рентгенология е оповестила софийската УМБАЛ " Свети Иван Рилски ". Важно изискване е, че възложителят не e задължен да изкупи посочените в спецификацията количества. Участниците могат да подадат оферта за една или повече списъки, а цялата стойност на поръчката е 35 млн. лева без Данък добавена стойност.

Срокът за подаване на документи за присъединяване е 27 април.

Ремонт на учебни заведения и детски градини в София
16.6 млн. лева

Столичната община търси компании за осъществяването на план за главен ремонт и реорганизация, внедряване на ограничения за енергийна успеваемост и възобновяване на материално-техническата база на 26 детски градини и учебни заведения. Дейностите ще се финансират от оперативна стратегия " Региони в напредък " с близо 16.6 млн. лева Търгът е разграничен на 8 позиции, обхващащи по няколко образователни заведения.

Срокът за приемане на предложения или на заявки за присъединяване е 4 май.

Обновяване на центъра на Враца
5.3 млн. лева

Обществена поръчка за нова архитектурна обемно-пространствена идея на централната градска част е оповестила община Враца. Предвижда се цялостна замяна на амортизираните настилки, уплътняване на съществуващото озеленяване с нови дървесни и растителни типове, създаване на единна система от детайли на градския дизайн (пейки, чешми, кошчета за боклуци, улични осветителни тела, велосипедни стойки и др.). Също по този начин е планувано интензивно да се употребява водата в градската среда, създаване на нови водни площи и система за напояване.

Важна детайлност е, че процедурата е от типа договаряне без авансово съобщение, защото откритата по-рано сходна процедура е била прекъсната с претекста, че всички подадени предложения са несъответствуващи. Поради това в този момент община Враца изпраща предложения точно до същите претенденти - " ПСТ Груп ", " ВМ Враца 2018 " и ДЛВ.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР