© Wolfgang Rattay Още по темата Нова стратегия за изчистване

...
© Wolfgang Rattay Още по темата Нова стратегия за изчистване
Коментари Харесай

Една трета от европейските градове все още не се интересуват от изменението на климата

© Wolfgang Rattay Още по тематиката
Нова тактика за изчистване на колите и на въздуха, който дишаме

Транспортният бранш е съществена спънка за намаляването на нездравословните излъчвания в Европа
2 май 2018
Глобалното стопляне ще докара до по-студени зими и по-топли лета

Системата от океански течения, която е жизненоважна за климата, отслабва, сочат проучвания
15 апр 2018
Регулациите на Европейски Съюз за въглеродните излъчвания притискат автомобилните компании

Производителите се ориентират със забавяне към електрическите модели
7 мар 2018
Мръсната загадка на Европа

Европейски Съюз би трябвало да заплаща на страните-членки, с цел да се откажат от въглищата
24 дек 2017 Близо 75% от европейското население живее в градовете. Също толкоз е и процентът на парниковите газове, които градското население отделя. И все пак повече от една трета от градовете на континента нямат проект за понижаване на нездравословните излъчвания и намаляване на резултатите от изменението на климата, оповестява Quartz. Нито един град в България или Унгария няма проект за понижаване на излъчванията.
Притесненията

След като предходната година Съединени американски щати оповестиха, че ще излязат от Парижкото съглашение за климата, мощната ангажираност на Европа към идеята оказва помощ да се подсигурява, че останалата част от света няма да изостави световните старания за битка с изменението на климата. Като една от най-богатите елементи на света, континентът е отпред по понижаване на нездравословните излъчвания. Но, в случай че погледнем по-детайлно на казуса, можем да видим неравномерните старания в другите райони.

Изследователи от университета в холандския град Твенте са събрали данни за 885 града по целия континент и са открили, че огромни градове като София, Атина, Залцбург и Палма де Майорка нямат проекти за намаляване на последствията от изменението на климата, нито проекти за пригаждане, макар че други в множеството от същите страни имат.

Нито един град в България или Унгария няма сходен проект. От друга страна, 97% от градовете в Полша и 81% от тези в Германия имат, следвани от Ирландия, Финландия и Швеция.

Мерките

В някои връзки изменението на климата е проблем, който може да бъде контролиран с лесноизпълними дейности като понижаване на нездравословните излъчвания. Това може да се случи посредством потреблението на по-малко изкопаеми горива, подобряването на енергийната успеваемост и прекосяването към потребление на източници на сила без въглеродни излъчвания. Голяма част от тези начинания са печеливши за градовете, защото по-малко коли с дизелови мотори по пътищата значи по-чист въздух или по-ниски сметки за сила.

От друга страна, има резултати от изменението на климата, за чието попречване би трябвало да бъдат подхванати по-сериозни и с дълготрайно въздействие ограничения. Един от тези резултати е опасността от повишение на морското ниво. В предишното сходни проблеми можеше да бъдат решени посредством потреблението на бариери против наводнения да вземем за пример, само че в този момент е необходимо да се откри дълготрайно решение на казуса.

Градовете са моторите, които ръководят дадена страна. Тъй като европейските страни, в това число и " първенците в климата " като Германия и Холандия, се борят да реализират задачите си във връзка с климата, нуждата от дейности става все по-голяма.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР