© Велко Ангелов Около острова на премиера има много давещи

...
© Велко Ангелов Около острова на премиера има много давещи
Коментари Харесай

Мнения Daily - Борисов си има български остров

© Велко Ангелов Около острова на премиера има доста давещи се. Още по тематиката
Мнения Daily - Политиката ни е пихтиеста маса без ясни контури

И още: Полицията ни би трябвало да бъде градена наново; Премиерът би трябвало да желае лъчение на " Часът на Милен Цветков "
27 юни 2018
Мнения Daily - Ердоган отклонява вниманието от слабата стопанска система с милитаризъм

И още: Видя се, че има и друга Турция; Бойко Борисов е хибрид сред Живков и Симеон
26 юни 2018 Корабокрушенец

Борисов си има български остров

От коментар на Арман Бабикян в неговия фейсбук-профил

Борисов няма гръцки остров. Иначе нямаше да подава оставката си. Нещата стоят доста по-зле. Борисов има български остров. На него той не живее " самичък като куче "!

Но е обособен на него над всички нас. От там ръководи. Хубав, богат, едноличен остров на властта. С негово снизхождение могат да стигнат до него " котараци ", Цветанов, Прокурор, Медиен магнат, Митничар, някой министър и някоя журналистка по персонални въпроси.

От този остров не се виждат стотиците хиляди мизерстващи, само че се вижда цялостното шосе към Гърция. От него не се виждат майките до Народното събрание, само че се виждат цялостните кафенета на Витошка. От него не се вижда цензура в медиите, а се виждат триумфите на европредседателството. На този остров има един член - член първи на островната Конституция!

Около острова на Борисов има доста давещи се мигранти, само че както е известно делото на давещите се... Те са мигранти в личната си страна...

Време е да научат, че няма да излязат сухи от водата. Честит остров другарю Борисов, да не вземете в този момент да си подадете оставката поради някаква си страна. Моля ви, тя ще ви се махне от главата или ще махне...

---------
Изтеглянето навръх " Харли Дейвидсън " е мъчително политическо проваляне.

Търговска война

Как Тръмп падна от мотора

От коментар на Николас Бусе за Франкфуртер Алгемайне Цайтунг. Преводът е на " Дойче Веле ".

Фотограф: Fabian Bimmer
В световната комерсиална война, стартирана от Доналд Тръмп, " Харли Дейвидсън " играе в действителност единствено второстепенна роля. Американският производител на мотоциклети е прекомерно дребен, с цел да окаже въздействие върху американския трудов пазар или върху комерсиалния баланс на страната.

Но фактът, че тъкмо тази компания, която (както малко други) символизира американския блян за независимост, взема решение да изнесе част от производството си в чужбина поради ответните европейски наказателни мита, е мъчително политическо проваляне за американския държавен глава.

Ето по какъв начин сметките на Тръмп се провалят: вместо да основава, на процедура той закрива работни места в Съединени американски щати. Не е изненадващо, че в Туитър американският президент бълва змии и гущери.

Всъщност, не за първи път митническата политика на Доналд Тръмп реализира резултат, който се разграничава от проектите и желанията му. Наскоро Китай наложи напълно целеустремено наказателни мита на фермери от американския Среден Запад, тъй като знае, че те са част от твърдия електорат на Тръмп.

Излиза, че комерсиалните войни не се печелят по този начин елементарно, както си мисли президентът. И напълно пък не могат да бъдат извоювани, в случай че тръгнеш против всички останали страни.

Времената, в които Америка сама дърпаше конците на международната търговия, към този момент от дълго време отминаха.

-------
Маневрите на консултанта по договорката са елементарно разгадаеми.
Токов удар

Зад продажбата на ЧЕЗ прозира политически покупател

Фотограф: Георги Кожухаров
От коментар на някогашния дипломат в Москва и енергиен съветник Илиян Василев в неговия фейсбук-профил

Ето едно допустимо пояснение за какво се бърза с разрешението на Комисия за защита на конкуренцията (за ЧЕЗ – бел.ред.) и се бави писмото за участие в ЕРМ-2 и Банковия съюз. Сделката с банките - тъй като тук Инерком е просто фасада, освен това не доста внушителна, е в действителност нивото на което се вземат решение нещата. Подмяната на надзора на ЧЕЗ в Чехия демонстрира, че решението на надзора по ЧЕЗ-България и приемането на офертата на Инерком е взето при условни и незадоволителни гаранции. Може да се допусна за какво.

Това, което се мъчат да създадат с една непозната банка /за фасада и авторитет/ и четири български банки, издава българския темперамент или адрес на действителния притежател. Няма доста благоприятни условия за маневриране от страна на консултанта, за това и ходовете са елементарно разгадаеми. Класическа скица на пране на пари, при която от неразбираема анонимна офшорна сметка се подават средства по сметка в авторитетна банка, а тя издава заем на почти същата стойност - минус нейната комисионна.

Един мой прочут, осведомен със обстановката, го сподели в прав текст: политиците, които натрупаха доста пари по време на ръководството на ГЕРБ, в този момент желаят да обръщат парите си в благосъстоятелност, тъй като виждат края на личното си ръководство. Призовавам за повече светлина, внимание на проверяващите и фокус върху тази договорката, тъй като тя е несъвместима с участието ни в Еврозоната и Банковия съюз. Гранд корупцията в деяние за сметка на нашите ползи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР