© Jason Lee Още по темата Илън Мъск проявява интерес

...
© Jason Lee Още по темата Илън Мъск проявява интерес
Коментари Харесай

Tesla сваля цените в Китай заради търговската война

© Jason Lee Още по тематиката
Илън Мъск демонстрира интерес към взаимна работа с Daimler

Лидерът на Tesla приказва за обща разработка на е-ван, само че е по-възможно да си партнират при зарядните станции
21 ное 2018
Tesla излезе на облага за трети път в историята си

Акциите на компанията скочиха с 14% след оповестяването на резултатите за третото тримесечие
25 окт 2018 Американският производител на електрически коли Tesla ще смъкна цената на по-скъпите си Model X и S на китайския пазар. Промяната на тактиката се постанова поради комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, като задачата на компанията е да няма спад в размера на продажбите на основния за нея азиатски пазар, написа Reuters.

Компанията, водена от изпълнителния шеф Илън Мъск, разгласи публично, че ще смъкна крайните цени на колите с сред 12 и 26%, с цел да станат те " по-достъпни за най-големия автопазар в света ", където продажбите на електрически коли порастват бързо. От компанията оповестиха още, че спомагателните мита, наложени от Китай върху вноса от Съединени американски щати, ще й се отразят отрицателно.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Нагоре-надолу

Решението на Tesla е смяна в политиката на компанията, откакто през юли тя беше измежду първите американски производители, които оповестиха тъкмо противоположното – повдигане на цените на колите, с цел да се компенсират митата. Тогава американската компания подвигна цените на същите модели с към 20%. През октомври пък от компанията оповестиха, че чакат проблеми с продажбите в Китай поради наложените от Пекин мита. Те най-вероятно ще накарат компанията да усили вложенията си в завода за акумулатори Gigafactory в Шанхай, който към момента не е издигнат.

В същото време компанията към този момент стартира предварителни продажби на своя по-масов Model 3 в Китай. Цената стартира от 78 хиляди $ (540 хиляди юана).
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР