© Dado Ruvic Още по темата Европол: Около 5 млрд.

...
© Dado Ruvic Още по темата Европол: Около 5 млрд.
Коментари Харесай

Първи опит за саморегулация на криптопазара

© Dado Ruvic Още по тематиката
Европол: Около 5 милиарда $ са " изпрани " посредством криптовалути

Според правоприлагащата организация 3-4% от незаконния оборот в Европа минава през цифрови активи
13 фев 2018
Криптовалутите - новият Клондайк

Все повече хора в България копаят и търгуват с Bitcoin, Ethereum и други
9 фев 2018
Дълбоко в мините за ток

България е атрактивна за майнинг, тъй като цените на тока са ниски
9 фев 2018
Пътеводител към света на криптовалутите

Дигиталните валути и блокчейн, обяснени за начинаещи
9 фев 2018 Седем от най-големите английски компании, които се отпътуват с търговия на цифрови валути, са основали първото по рода си обединяване за саморегулация в бранша - CryptoUK. Органът ще следи за нередности в криптопазара като за задачата е основан и първия кодекс на държание, който промишлеността би трябвало да съблюдава. Негови членове-основатели са BLOCKEX, CEX.IO, Coinbase, CoinShares, CommerceBlock, CryptoCompare и eToro, само че в асоциацията ще бъдат включени още платформи за търговия, тържища, уеб страници за съпоставяне, медиатори, търговци и мениджъри на активи.

Компаниите оповестиха, че се надяват самодейността им да стане част от въвеждането на по-всеобхватни правила в Обединеното кралство по отношение на нестабилната търговия с криптовалути.

" Искаме да реализираме възстановяване на индустриалните стандарти и да ангажираме политиците за бъдещето на промишлеността ", се споделя в известие на новосъздадената асоциация.

Според ръководителя на CryptoUK Икбал Гандхам, който управлява борсата eToro, на пазара съществува сериозен риск от " нелоялни оператори ", като новата асоциация е основана " за поощряване на най-хубавите практики и работа с държавното управление и регулаторите ".

От CryptoUK прецизират още, че няма да одобряват за сътрудници така наречен ICO планове, при които започващи компании набират финансиране посредством издаването на токени, които в следствие се трансформират в нови цифрови валути.

Междувременно в сряда (14 февруари) цифровите валути всеобщо записаха покачвания на цените си, Bitcoin мина над 9200 $, което съставлява растеж от 7.5% за последните 24 часа. Litecoin пък се покачва с близо 30 на 100 и към този момент е над 200 $. А Ripple още веднъж прескочи границата от 1 $. Общата пазарна капиталзиация на цифровите валути е 444 милиарда $, като през предходната седмица бе спаднала до 285 милиарда $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР