Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour успя да реализира събирането

...
Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour успя да реализира събирането
Коментари Харесай

Над 106 000 бутилки за рециклиране се събраха на най-голямото лятно музикално турне

Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour съумя да осъществя събирането и преработването на еквивалента на броя раздадени по време на концертите бутилки. Организаторите оповестиха, че откакто турнето завърши обиколката в 6 български града - Бургас, Варна, Горна Оряховица, Пловдив, Севлиево и София, са събрани над 106 хиляди бутилки.

 Coca Cola The Voice Happy Energy Tour Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour

Един от най-важните фокуси на Кока-Кола България и The Voice тази година беше постигането на разделно събиране и изхвърляне на генерираните от събитието боклуци. Горди сме, че толкоз доста хора се припознаха с нашата идея и поддържаха концепцията за осъществяване на събития #БезОтпадъци, изхвърляйки ги в предопределените за събиране на рециклируеми опаковки места. Новата компактна рециклируема опаковка от 300 мл. Coca‑Cola и Coca-Cola Без Захар и постигнатите резултати от събраните боклуци на турнето са безспорното доказателство за нашата решителност да вървим по път към „ Свят без боклуци “ и турне с нулев боклук. “, споделиха уредниците.

 Coca Cola The Voice Happy Energy Tour Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour

В началото на 2022 година, като част от визията на компанията за „ Свят без боклуци “, Кока-Кола стартира нова 100% рециклируема РЕТ бутилка с размер от 300 мл. В началото на 2023 година, в отговор на директивата на Европейски Съюз за опаковките за еднократна приложимост, компанията добави своите опаковки с прикрепени капачки, посредством което по едно и също време се улеснява събираемостта на цялата опаковка за преработване и се подкрепя реализирането на задачите за преобразяване на пластмасата от бутилка в бутилка.

С стартирането на новите 300 мл. опаковки компанията цели да притегли към идеята си младежите под 25-годишна възраст, които залагат на артикули с опаковки, съобразени с грижата за околната среда, като по едно и също време търсят функционалност и досегаемост. В допълнение настоящата разфасовка дава мечтаното количество за моментна приложимост и я прави извънредно подобаваща за консумация по време на музикални концерти и други интензивности навън.

 Coca Cola The Voice Happy Energy Tour Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour

Основен инструмент за реализиране на събитие #БезОтпадъци беше гладният “Шишеяд ”, дипломат на националната акцията „ Искам да съм полезен… Рециклирай ме ", координирана от съдружие „ BG Бъди деен “. В допълнение, на всеки концерт уредниците бяха планували интензивности, които да подтикват посетителите към разделно събиране на отпадъците – единствено на баскетботъл бяха рециклирани близо 20 000 бутилки.

 Coca Cola The Voice Happy Energy Tour Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour

Боро Първи, Михаела Маринова, DARA, Dara Ekimova, DENI, TINO, Torino & Pashata, VALL, Venda, VICTORIA, V:RGO и EMIL TRF, DJ Mascota, водещият McP и McP Mickey, както и Remi Toin се постараха да дадат персонален образец, като взеха присъединяване в активациите, обвързани с разделното събиране на боклуци.

Организаторите удостоверяват, че за новия сезон на Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour 2024 ще продължат своята самодейност за турне с нулев боклук.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР